Golden Globe 2017:

Gråtkvalt Meryl Streep sparket mot Trump fra scenen - så svarte han

Hollywood-legendens tale skaper motstridende reaksjoner. 

HARDT UT: Meryl Streep fikk ærespris under nattas Golden Globe-utdeling. Streep valgte å benytte anledningen til å gjøre alt annet enn å takke, og snudde det hele om til en tirade mot Donald Trump. Video: Hollywood Foreign Press Association /DCP Rights, LLC via CNN
HARDT UT: Meryl Streep fikk ærespris under nattas Golden Globe-utdeling. Streep valgte å benytte anledningen til å gjøre alt annet enn å takke, og snudde det hele om til en tirade mot Donald Trump. Video: Hollywood Foreign Press Association /DCP Rights, LLC via CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den 74. Golden Globe-utdelingen gikk natt til mandag av stabelen i Hollywood, og bød som vanlig på glitter, glamour og lange taler.

Flere skuespillere, regissører og produsenter kunne etter kveldens utdeling smykke seg med tittelen Golden Globe-vinner, men en som allerede har har vunnet den prestisjetunge prisen hele åtte ganger og har vært nominert 30 ganger, er veteranen Maryl Streep (67).

Det var derfor naturlig at stjerna, som har spilt i store filmer som «Mamma Mia», «The Devil Wears Prada» og «Sophie's Choice», ble hedret med æresprisen under utdelingen. Prisen skuespilleren fikk har navnet Cecil B. DeMille-prisen, og gis hvert år til den figuren i Hollywood som juryen mener har utmerket seg stort gjennom karrieren sin.

Det var Viola Davis som introduserte Streep til scenen. Det hele skulle bli en tårevåt affære for både Davis og Streep.

Ut mot Trump

- Du er min muse. Du gjør meg stolt av å være en utøvende kunstner. Du får meg til å føle at det jeg har i meg - kroppen, ansiktet og alderen min - er nok, sa Davis blant annet i sin introduksjon av Streep.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer