Alexandra Tolstoy:

Grevinnen flyktet fra russisk oligark

Da trusler om å kutte av sønnens fingre kom, skjønte grevinne Alexandra Tolstoy at nok var nok.

UTROLIG: Grevinne Alexandra Tolstoy trodde hun hadde skutt gullfuglen da hun møtte den styrtrike oligarken Sergei Pugachev i 2008. Slik ble det ikke. Foto: NTB
UTROLIG: Grevinne Alexandra Tolstoy trodde hun hadde skutt gullfuglen da hun møtte den styrtrike oligarken Sergei Pugachev i 2008. Slik ble det ikke. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag forrige uke invaderte Russland, med president Vladimir Putin (69) i spissen, Ukraina. Siden den gang har situasjonen tilspisset seg dag etter dag, og EU har innført flere sanksjoner - blant annet mot russiske oligarker.

Det er ikke ofte man får bli med på innsida av livet til verken en britisk grevinne eller en russisk oligark, men i denne historien belyses to verdener som for folk flest kan virke nokså absurde.

For det er ikke mange her i verden som kan reise med eget privatfly mellom eiendommer i Karibia, Russland, Storbritannia og Frankrike. Det er få som kan få et kredittkort med beskjed om at man kan bruke det man vil, fordi det ikke finnes noen maksgrense.

Det er heller ikke mange som må i eksil fordi den russiske regjeringen angivelig truer med å kutte av fingrene på barna dine.

Liv i luksus

Dette var virkeligheten i mange år for den britiske grevinnen Alexandra Tolstoy (48). Hun er i slekt med den berømte forfatteren Leo Tolstoy, og kom på ingen måte fra arbeiderklassen.

Likevel endret livet seg drastisk i 2008, da hun møtte den styrtrike russiske oligarken Sergei Pugachev (59). Hun var på tidspunktet gift med en annen mann, men dette ekteskapet gikk i oppløsning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer