Grevinne Alexandra:

Grevinnen om kjærestens kriminelle rulleblad: - Måtte gjøre det slutt

Eksen unnlot å fortelle Alexandra om sin dystre fortid.

TUNGE DAGER: Grevinne Alexandra legger ikke skjul på at tida etter bruddet med kjæresten gjennom halvannet år har vært vond. Her med sønnen prins Nikolai i bakgrunnen. Foto: NTB Scanpix
TUNGE DAGER: Grevinne Alexandra legger ikke skjul på at tida etter bruddet med kjæresten gjennom halvannet år har vært vond. Her med sønnen prins Nikolai i bakgrunnen. Foto: NTB ScanpixVis mer

I mai kom danske Her & Nu med sjokkavsløringen om at grevinne Alexandras (54) kjæreste, Tony Lindkold, har et kriminelt rulleblad.

Ei uke etter at nyheten slo ned som ei bombe i danske medier, bekreftet grevinnens privatsekretær, Helle von Wildenrath, at de to hadde brutt med hverandre.

Overfor danske Se og Hør ønsket ikke Wildenrath å si noe om årsaken til bruddet. Det gjør imidlertid grevinnen selv - nærmere en måned etter at forholdet raknet.

I et nytt intervju med danske Se og Hør forklarer 54-åringen at hun fortsatt er preget av det som har skjedd.

- Det er ingen dans på roser akkurat nå. Men det går framover. Man lever livet forlengs og forstår det baklengs, sier Alexandra.

- Måtte gjøres

Lindkold, som ifølge Se og Hør er tidligere politibetjent, hadde ikke opplyst grevinnen om sin kriminelle fortid.

I 2015 ble han nemlig dømt for opphavsrettskrenkelse ved å ha solgt 422 ikke-originale verk av danske designklassikere gjennom en nettside han drev. I tillegg skal han sammen med sin daværende samarbeidspartner, et tidligere medlem av gruppene Hells Angels og Bandidos, ha forsøkt å selge ytterligere 686 verk, uten hell.

Saken fortsetter under:

Alexandra, som først møtte Lindkold i januar i fjor, fikk tilsynelatende vite om hans dystre fortid via mediene. Da så hun ingen annen utvei enn å umiddelbart kutte alle bånd.

- Det var det jeg måtte gjøre da jeg fant ut av situasjonen, sier Alexandra til det danske ukebladet.

Lindkold ble sammen med sin daværende samarbeidspartner pågrepet og satt i fengsel i ei uke i 2014.

Da dommen ble klar året etter, erkjente de begge straffskyld, og ble dømt til ett år betinget fengselsstraff. De måtte også betale i overkant av 55 000 danske kroner i erstatning for lovbruddet.

Uhell i kjærlighet

Det er heller ikke første gang grevinnens kjærlighetsliv får spalteplass i mediene. Hun var som kjent gift med prins Joachim (49) av Danmark fra 1995 til 2005. To år etter skilsmissen giftet Alexandra seg med Martin Jørgensen (41), men de gikk fra hverandre etter åtte år, i 2015.

YNDIG: Bryllupet til grevinnen og Martin Jørgensen sto i 2007. Her er lille prins Felix fotografert med paret. Foto: NTB Scanpix
YNDIG: Bryllupet til grevinnen og Martin Jørgensen sto i 2007. Her er lille prins Felix fotografert med paret. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Jørgensen ble koblet til en ny kvinne kort tid etter skilsmissen, og Alexandra la ikke skjul på at hun følte seg sveket. I et intervju med BT fortalte hun åpenhjertig at eksmannen ikke var som hun trodde.

- Men sånn kan det være, man kan bli overrasket og sjokkert. Nå vil jeg være alene, sa hun den gang.

Fra ekteskapet med Joachim har Alexandra sønnene Nikolai (19) og Felix (16).