«Grey's Anatomy»:

«Grey's Anatomy» fornyet med to sesonger

Suksesserien har gått på skjermen siden 2005.

FORNYET: «Grey's Anatomy» blir værende på skjermen. Det blir også Ellen Pompeo. Foto: ABC
FORNYET: «Grey's Anatomy» blir værende på skjermen. Det blir også Ellen Pompeo. Foto: ABCVis mer

I 14 år, med 15 sesonger og 338 episoder, har serien «Grey's Anatomy» gått på tv-skjermen. Nå er den fornyet med ytterligere to sesonger. Det skriver CNN.

Dramaserien, produsert og regissert av Shonda Rhimes (49), utspiller seg ved det fiktive sykehuset Grey Sloan Memorial Hospital i Seattle, der tv-seerne får følge hverdagen til de ansatte ved sykehuset gjennom både opp- og nedturer.

I år passerte «Grey's Anatomy» den legeserien som hittil hadde hatt flest episoder totalt, «Akutten», og med de to nye sesongene vil det også bli den legeserien som har flest sesonger, da «Akutten» ga seg etter nummer 15.

Blant de originale skuespillerne som har vært med helt fra starten, finner vi Ellen Pompeo (49) i rollen som Meredith Grey, Justin Chambers (48) som Alex Karev, Chandra Wilson (49) som Miranda Bailey og James Pickens Jr. (64), som spiller Richard Webber.

BEGYNNELSEN: Av de ni originale skuespillerne, er fire igjen. Her fra første sesong. Foto: NTB Scanpix
BEGYNNELSEN: Av de ni originale skuespillerne, er fire igjen. Her fra første sesong. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Serien, som produseres av ABC, har som nevnt nådd 338 episoder, men trekker fremdeles nærmere 12 millioner seere hver uke. Serien blir sendt i 220 ulike territorier i verden, og er blitt en inntektskilde for flerfoldige milliarder dollar for ABC og moderselskapet Disney.

Millionkontrakt

Ellen Pompeo er ifølge Deadline bekreftet til begge de to nye sesongene. Huffington Post skriver at skuespilleren i 2018 ble den best betalte kvinnelige skuespilleren i en amerikansk dramaserie, da hun sikret seg en kontrakt på 20 millioner dollar.

Denne kontrakten skal hun ha fått med seg videre i de to neste sesongene.

STJERNE: Ellen Pompeo blir med i de to neste sesongene. Foto: NTB Scanpix
STJERNE: Ellen Pompeo blir med i de to neste sesongene. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Pompeo har tidligere vært tydelig på at kvinner ikke blir betalt like mye som menn i Hollywood, og i et intervju med The Hollywood Reporter i 2018, fortalte hun at hun opplevde å få helt andre lønnsbetingelser enn sin tidligere medstjerne Patrick Dempsey (53), som spilte hjernekirurgen Dr. Derek Sheperd fram til slutten av sesong elleve.

På tross av den enorme suksessen, fortalte Pompeo at det ikke var før Dempsey sluttet i 2015 at hun fikk den anerkjennelsen og lønna hun fortjente.

- Det at Patrick Dempsey sluttet i serien var et avgjørende øyeblikk. De kunne alltid bruke ham som et pressmiddel mot meg: «Vi trenger ikke deg, vi har Patrick» - noe de også gjorde i årevis, sa hun til Hollywood Reporter i fjor.

Holder sammen

Hvor lenge serien vil fortsette utover sesong 16 og 17, er ikke kjent. I 2018 uttalte serieskaper Rhimes overfor E! News at hun og Pompeo har inngått en avtale om at serien skal fortsette så lenge de begge har lyst til å gjøre den.