Prins Andrew:

Grillet prins slaktes

I en time ble prins Andrew grillet på BBC-programmet «Newsnight». Advokat Mark Stephens omtaler opptrinnet som en «katastrofal feil».

NEKTER: Prins Andrew hevder at han ikke kan huske å ha møtt Virginia Giuffre. Giuffre har forklart at hun ble tvunget til å ha sex med Andrew. Video: Newsnight, BBC Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

For første gang svarte britiske prins Andrew på spørsmål om sitt vennskap til den dømte seksualforbryteren Jeffrey Epstein, som var tiltalt for menneskehandel og seksuelle overgrep mot mindreårige da han døde.

I tillegg har en av kvinnene som har vitnet mot Epstein, Virginia Giuffre, forklart at hun ble tvunget til å ha sex med prins Andrew tre ganger mellom 1999 og 2002.

- Hun sier at hun møtte deg i 2001. Hun sier at hun spiste middag med deg, danset med deg på Tramp Nightclub i London. Hun sier også at hun hadde sex med deg i et hus i Belgravia, som tilhører din venn Gishlaine Maxwell. Hva tenker du om det? spør reporteren for BBC-programmet «Newsnight».

- Jeg kan ikke erindre å ha møtt denne kvinnen. Overhodet ikke, svarer Andrew og hevder at det er flere elementer ved Giuffres anklage som ikke stemmer.

Pizzarestauranten

Giuffre har forklart at hendelsene fant sted 10. mars 2001.

- På den aktuelle dagen var jeg hjemme. Jeg var sammen med barna, og jeg tok med Beatrice til en sammenkomst på en Pizza Express-restaurant i Woking omkring klokka 16 eller 17 på ettermiddagen. Hertuginnen var bortreist, og vi har en regel i familien om at dersom en er bortreist, så skal den andre være hjemme. Jeg var på permisjon fra marinen på tidspunktet, så derfor var jeg hjemme.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.