Gro Hammerseng-Edin:

Gro Hammerseng-Edin venter sitt andre barn

- Jeg kan bekrefte at vi er gravide og glade.

GRAVID: Gro Hammerseng-Edin venter sitt andre barn sammen med ektefellen Anja Hammerseng-Edin. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet .
GRAVID: Gro Hammerseng-Edin venter sitt andre barn sammen med ektefellen Anja Hammerseng-Edin. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den tidligere håndballstjerna Gro Hammerseng-Edin (37) venter sitt andre barn sammen med ektefellen Anja Hammerseng-Edin (34).

Det kan den vordende mora bekrefte til TV 2.

- Jeg kan bekrefte at vi er gravide og glade. Utover det vil vi ikke gi noen kommentar, skrev hun i en SMS til kanalen.

Duoen giftet seg i 2013, og sammen har de sønnen Mio.

Det var i 2012 håndballproffene fikk sønnen ved hjelp av sæddonor ved fertilitetsklinikken StorkKlinik i København. Prosessen rundt det å bli mødre, har paret fortalt om i boka «Anja + Gro = Mio: Kunsten å bli foreldre».

I et tidligere intervju med Dagbladet fortalte Gro Hammerseng-Edin om hverdagen som småbarnsforeldre.

- Det er jeg som pakker sekken, tar med mat om de skal på tur og ordner alt slikt. Anja er den klart mest tålmodige (...) Det er mye kjærlighet og omsorg, men jeg blir lei etter å ha lekt togbane i et kvarter, mens Anja sitter i to timer, sa den tidligere Larvik-spilleren åpenhjertig til Dagbladet.

Mottok fødelstilbud

Gro Hammerseng-Edin er en av Norges største håndballstjerner gjennom tidene, og har gjennom karrieren blitt tildelt prisene «Årets lagspiller» og «Årets forbilde», samt prisen «Verdens beste håndballspiller».

BLIR TOBARNSFORELDRE: Gro Hammerseng-Edin og ektefellen Anja Hammerseng-Edin venter sitt andre barn sammen. Fra før av har de sønnen Mio. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
BLIR TOBARNSFORELDRE: Gro Hammerseng-Edin og ektefellen Anja Hammerseng-Edin venter sitt andre barn sammen. Fra før av har de sønnen Mio. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Gjøvik-jenta har også vært mye omtalt i media.

I boka «Gode som gull - 30 år med håndballjentene», skrevet av tidligere Dagbladet-journalist Stian Haraldsen i 2016, fortalte hun om et meget spesielt tilbud hun mottok:

«- En gang fikk jeg en melding fra en kar som hadde fått tak i telefonnummeret mitt, etter at han hadde sett meg på TV på en Plan Norge-tur i Afrika. Jeg hadde sagt at jeg godt kunne tenke meg å få barn, og han så for seg at vi kunne få barn sammen, og skrev at han var god for mange millioner. Han mente derfor at vi kunne gjøre en deal.

- Du sa nei?

- Ja, jeg gjorde det, jeg syntes ikke det var en særlig god idé.», står det skrevet i boka om håndballjentene.

- Åpne for flere barn

For tiden er Gro Hammerseng-Edin å se i NRK-programmet «Mesternes mester», som ble spilt inn i Portugal i fjor sommer.

I et nylig intervju med Dagbladet innrømmet den tidligere håndballspilleren at hun drømte om å gi lille Mio søsken.

- Det er definitivt i tankene. Vi er absolutt åpne for flere barn, fortalte 37-åringen, som la håndballen på hylla i fjor, uttalte hun..

I samme intervju var hun åpen om frykten for at sønnen, i fremtiden, kanskje kommer i situasjoner der han må forsvare at han har to mammaer.

- Det kommer garantert til å være noen som synes det er rart at han ikke har en pappa. Vi har snakket med ham om det. Som mamma lever jeg med hjertet litt utpå kroppen. Jeg vil så gjerne at han skal ha det fint hele tiden, og at han skal leve et godt liv, fortalte hun åpenhjertig.

La opp

I februar i fjor kom sjokkbeskjeden om at håndballyndlingen valgte å legge opp sin håndballkarriere. Beskjeden kom kort tid etter at hennes ektefelle også hadde lagt håndballskoene på hylla.

- Jeg sa det til jentene i går. De ble litt overrasket, selv om de ikke bør bli det. Jeg er tross alt snart 37 år. Mange trodde jeg skulle ta et år til. Men det er deilig å kjenne på at dette er et valg og ikke noe uunngåelig, sa Gro Hammerseng-Edin den gang, ifølge NTB.

Gro Hammerseng-Edin ga seg for det norske kvinnelandslaget i 2013. Hun spilte 167 landskamper og scoret 631 mål. Hennes siste kamp ble EM-finalen mellom Norge og Sverige i 2010.

PÅ HOMSEBAR: Håndballspiller Anja Hammerseng-Edin tar med seg Live Nelvik på homsebar. Video: NRK Vis mer Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer