Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Gro Hammerseng elskes av amerikanske lesber

Kåret til verdens tiende mest attraktive kvinne.

FRA 82. TIL 10. PLASS: Nettstedet AfterEllen.com tror det store opprykket skyldes at amerikanske kvinner fikk øynene opp for håndballspilleren under OL i Beijing i fjor sommer. Faksimile: AfterEllen.com
FRA 82. TIL 10. PLASS: Nettstedet AfterEllen.com tror det store opprykket skyldes at amerikanske kvinner fikk øynene opp for håndballspilleren under OL i Beijing i fjor sommer. Faksimile: AfterEllen.com Vis mer

||| (Dagbladet.no): Gro Hammerseng (29) er kåret til verdens 10. mest attraktive kvinne av nettstedet AfterEllen.com, et av de ledende amerikanske nettstedene for homofile kvinner.

Hammerseng, som debuterte på listen i fjor med en 82. plass, havnet i år rett bak Angelina Jolie da mer enn 150 000 leserne skulle avgi sin stemme.

Listen domineres da også først og fremst av skuespillere og tv-kjendiser. Flest stemmer fikk Portia de Rossi, som er kjent fra tv-seriene Nip Tuck og Ally McBeal.

- Inspirerende
Nettstedet tror årsaken til Hammersengs store popularitet blant amerikanske lesber, skyldes OL i Beijing, så vel som at hun og partneren Katja Nyberg har vært åpne om kjærligheten mellom de to. Forholdet mellom lagvenninne diskuteres hyppig på nettstedet.

- For fansen er det inspirerende å se hvordan de to viser følelser offentlig. Hammerseng er kanskje like elsket for å være en idrettsutøver som er ute av skapet, som for hennes atletiske dyktighet, skriver AfterEllen.com.

-INSPIRERENDE: Forholdet mellom Katja Nyberg og Gro Hammerseng diskuteres hyppig på det amerikanske nettstedet. Foto: Scanpix.
-INSPIRERENDE: Forholdet mellom Katja Nyberg og Gro Hammerseng diskuteres hyppig på det amerikanske nettstedet. Foto: Scanpix. Vis mer

Nettstedet refererer også til bildet av Hammerseng i Henne-kalenderen, der håndballesset leder troppene i strid som Jeanne d'Arc.

Takket Gro
Hammerseng har i flere år kjempet for at det bør bli lettere å være åpent homo i idrettsmiljøer. Da håndballspilleren Are Grongstad sto fram som homofil i fjor, var Hammerseng også blant de første han takket.

NUMMER EN PÅ LISTA: Skuespilleren Portia de Rossi fikk flest stemmer.  Foto: AP Photo/Dan Steinberg
NUMMER EN PÅ LISTA: Skuespilleren Portia de Rossi fikk flest stemmer. Foto: AP Photo/Dan Steinberg Vis mer

- Gro Hammerseng er et stort forbilde, og skal en stor takk for at ting er så åpent som det er i damehåndball. I herreidretten har vi manglet noen som har stått frem, sa Grongstad i et intervju med TV 2.

POPULÆR: Her på regjeringens OL-fest i fjor sommer, da Gro Hammerseng og håndballjentene fikk Fearnleys Olympiske Ærespris.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
POPULÆR: Her på regjeringens OL-fest i fjor sommer, da Gro Hammerseng og håndballjentene fikk Fearnleys Olympiske Ærespris. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media