Abortprotester i USA:

Grufull protest: - Skulle aldri snakke om det

- Jeg har fortsatt mareritt.

HARDT UT: Skuespiller Milla Jovovich raser mot de vedtatte abortlovene. Det eksemplifiserer hun ved å dele en personlig tragedie. Foto: NTB scanpix
HARDT UT: Skuespiller Milla Jovovich raser mot de vedtatte abortlovene. Det eksemplifiserer hun ved å dele en personlig tragedie. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den amerikanske delstaten Alabama har vedtatt en svært kontroversiell og omdiskutert lov. Forslaget som lå på bordet, og som nå er vedtatt, forbyr all abort, med unntak for de tilfeller der «det ufødte barnets mor utsettes for en betydelig helserisiko».

Det skal nå heller ikke være lov for kvinner som har vært utsatt for voldtekt eller incest å ta abort. Det er foreslått liknende lovverk i delstater som Georgia, Kentucky og Mississippi. Ikke uventet har tusenvis protestert mot det som omtales som en absurd lov i 2019.

Lederen av helseorganisasjonen Planned Parenthood sørøst i USA, Staci Fox, omtalte den nå vedtatte loven for en dødsdom for kvinner i Alabama. Nå har også flere andre stemmer kastet seg inn i debatten.

- Et mareritt

Blant dem er skuespiller, modell og designer Milla Jovovich (43). Hun er kjent fra blant annet «The Fifth Element» og den nye «Hellboy»-filmen, i tillegg til at hun har gjort det stort som modell. For to år siden endret livet hennes seg. Det velger hun nå å fortelle åpent om, som et spark mot de republikanske maktene som har innført det nye lovverket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer