NXIVM:

Grufulle detaljer fra sex-kulten: - Som en skrekkfilm

Rettssaken mot den påståtte kultlederen Keith Raniere startet i New York tidligere denne uka.

TILTALT: Keith Raniere står tiltalt for blant annet sexhandel, pengeutpressing og besittelse av overgrepsmateriale mot barn. Han nekter straffskyld på alle punkter. Her tegnet i rettssalen tirsdag. Foto: Elizabeth Williams via AP / NTB Scanpix
TILTALT: Keith Raniere står tiltalt for blant annet sexhandel, pengeutpressing og besittelse av overgrepsmateriale mot barn. Han nekter straffskyld på alle punkter. Her tegnet i rettssalen tirsdag. Foto: Elizabeth Williams via AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Denne uka startet rettssaken mot NXIVM-grunnleggeren Keith Raniere (58), som står tiltalt for en rekke lovbrudd, deriblant sexhandel, pengeutpressing og besittelse av overgrepsmateriale mot barn.

Ifølge den britiske avisa The Guardian er det forventet at flere av 58-åringens angivelige «slaver», samt medlemmer av hans innerste sirkel - som har erkjent seg skyldige - vil vitne i rettssaken mot ham, som kan vare i opptil seks uker.

NXIVM har fra utsida blitt presentert som ei selvhjelps-gruppe, men i seinere tid har det derimot vist seg at sannheten skal være en helt annen. I undergruppa DOS, som ble laget spesielt for kvinnelige medlemmer, skal flere blant annet ha blitt brennmerket med Ranieres initialer, for så å bli tvunget til å ha samleie med ham.

Kvinnegruppa blir omtalt som en sex-kult, der det skal ha vært et tydelig skille mellom medlemmer av ulike grader - hvor man enten hadde rolle som «slave» eller «master». For å klatre oppover måtte man selv rekruttere kvinner inn i gruppa.

Seksuelle bilder

Tirsdag tok en av «slavene» plass i vitneboksen i rettssalen i Brooklyn. Under navnet «Sylvie» fortalte hun grufulle detaljer fra den mye omtalte sex-kulten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer