«Skal vi danse»:

Grunde Myhrer røk ut av «Skal vi danse»

Slått ut rett før finalen.

UTE AV DANSEN: Grunde Myhrer måtte takke for seg i kveld. Dermed er Cengiz Al og Helene Olafsen videre til finalen neste lørdag. Foto: TV 2
UTE AV DANSEN: Grunde Myhrer måtte takke for seg i kveld. Dermed er Cengiz Al og Helene Olafsen videre til finalen neste lørdag. Foto: TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NYDALEN Dagbladet): Lørdag kveld var det duket for semifinale i årets sesong av «Skal vi danse». Grunde Myhrer (21), Helene Olafsen (27) og Cengiz Al (20) kjempet alle hardt under kveldens sending, noe alle dommerne også påpekte gjentatte ganger.

I kveld danset alle parene en standarddans de ikke har vært innom tidligere, samt en stilart de har danset tidligere i sesongen.

Det var henholdsvis Grunde og Ewa og Cengiz og Mai som måtte ut i danseduell, og etter at begge parene hadde danset på nytt, var det førstnevnte par som måtte se seg slått rett før selve hovedfinalen.

- Jeg er veldig skuffet. Jeg hadde veldig lyst til å gå til den finalen. Jeg har jobbet for det i over tre, nesten fire måneder nå, så det er kjedelig å ryke, sier Myhrer i programmet.

Overfor Dagbladet legger ikke Myhrer skjul på at det er særdeles tungt å ryke akkurat nå.

- For en konkurransemann som meg, er dette rimelig bittert. Jeg tror ikke jeg kommer til å glemme denne dagen med det første, sier en tydelig skuffet deltaker.

- Man får uansett ikke gjort noe med det nå. Man må bare bite i det sure eplet. Jeg har danset og trent så godt som jeg kan gjøre, og jeg er veldig fornøyd med egen prestasjon.

Danset wienervals som en robot

Først ut på parketten var Myhrer og hans dansepartner Ewa Trela, som fikk ros for sin wienervals. De ble belønnet med hele 34 poeng av dommerne for sin første dans.

ROS: Grunde og Ewa fikk mye ros fra dommerne for sin wienervals. Duoen var første par ut og åpnet årets semifinale. Foto: TV 2
ROS: Grunde og Ewa fikk mye ros fra dommerne for sin wienervals. Duoen var første par ut og åpnet årets semifinale. Foto: TV 2 Vis mer
ROBOT: Cengiz og Mai imponerte med sin robot-inspirerte wienervals. Foto: TV 2
ROBOT: Cengiz og Mai imponerte med sin robot-inspirerte wienervals. Foto: TV 2 Vis mer

Cengiz og hans partner Mai Mentzoni overrasket med sin wienervals. Cengiz danset nemlig som en robot, og dommerne mener duoen tok utfordringen på strak arm. De fikk totalt 36 poeng for sin wienervals.

Tidligere snowboardkjører Helene Olafsen og hennes dansepartner Jørgen Nilsen fikk også lovord for sin vals. Paret gikk direkte videre til finalen, etter at stemmene var talt opp.

Overfor Dagbladet forklarer Olafsen at hun er ekstremt fornøyd med å ha kommet til finalen i «Skal vi danse».

- Det er helt fantastisk, jeg går tom for ord. Disse lørdagene er de villeste jeg har vært med på, sier hun.

Cengiz ønsket på sin side å ikke gi noen kommentar på hvordan det føles å være i finalen.

LEDET: Etter at alle parene hadde danset sin første dans, var det Helene og Jørgen som tok ledelsen med 38 poeng. De gikk videre til finalen neste lørdag. Foto: TV 2
LEDET: Etter at alle parene hadde danset sin første dans, var det Helene og Jørgen som tok ledelsen med 38 poeng. De gikk videre til finalen neste lørdag. Foto: TV 2 Vis mer

Avsløringer

Det er ingen tvil om at uka opp mot semifinalen har vært intens for de gjenværende deltakerne. Det kunne blant andre Myhrer fortelle, da Dagbladet møtte trioen tidligere denne uken.

Samtidig åpnet TV-profilene opp om livet i kulissene, der de blant annet avslørte hvem som tar flest selfies i løpet av en dag, hvem som har hatt det frekkeste antrekket på parketten, og hvem de tror vinner «Skal vi danse».

Saken fortsetter nedenfor.

AVSLØRINGER: Cengiz Al, Helene Olafsen og Grunde Myhrer avslører hvem som tar flest selfier, får mest kjeft fra partneren, og hvem de tror vinner «Skal vi danse». Video: Video: Linn-Christin Marthinussen / Redigering: Marie Røssland Vis mer

- Skal vinne

De siste ukene har konkurransen tilspisset seg kraftig. Forrige uke fikk deltakerne virkelig kjenne det på kroppen. Det ble nemlig delt ut tiere ut over en lav sko da Myhrer, Jorun Stiansen (33), Cengiz Al og Helene Olafsen viste fram sine ferdigheter.

Til slutt var det Jorun og Cengiz som måtte ut i danseduell - til publikums store overraskelse.

Begge to har nemlig mottatt høye poengsummer gjennom hele sesongen. Cengiz har tidligere uttalt til Dagbladet at han ikke vil gi seg før han har seieren i boks - noe 20-åringen også beviste da han vant duellen og sendte Stiansen hjem fra konkurransen forrige lørdag.

- Det er veldig gøy å komme videre uke etter uke. Jeg har hatt gleden av å lære dans hele tiden, og det har på en måte også vært målet mitt. Å lære, selv om det kan være frustrerende til tider, fortalte han.

Vil være et godt forbilde

ØDELA VEGGEN: Cengiz Al skulle trikse litt på «Skal vi danse»-trening, men det gikk ikke helt etter planen. Det resulterte i stedet med et stort hull i veggen. Au, da! Video: TV 2, Seoghør.no Vis mer

Som eneste kvinnelige deltaker i semifinalen, har Helene og dansepartner Jørgen Nilsen de siste lørdagene valset seg på parketten til gode poengsummer fra dommerne, og har ikke hatt planer om å gi seg med det første.

Som tidligere profesjonell snowboardkjører har hun tidligere uttalt til Se og Hør at det er visse likheter mellom dansingen og hennes tidligere karriere.

- Både snowboard og dans har mye fokus på teknikk, men der stopper også likhetene. Men jeg tror mange idretter kan lære mye av dans, sa hun.

- Små jenter kommer nå bort til meg og sier at de tenkte på meg mens de var på fotballtrening, og at det fikk dem til å holde ut. Jeg er ikke opptatt av å være kjendis, men dersom jeg er et godt forbilde, er det veldig hyggelig å bli gjenkjent. Det er kult å kunne være et forbilde på den riktige måten, og det tar jeg med stort alvor, forklarte hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer