Danny Aiello:

«Gudfaren»-stjerne er død

Danny Aiello ble 86 år.

«MICHAEL CORLEONE SAYS HELLO»: Danny Aiello (bak) var blant annet kjent som en av Michael Corleones soldater i «Gudfaren».
«MICHAEL CORLEONE SAYS HELLO»: Danny Aiello (bak) var blant annet kjent som en av Michael Corleones soldater i «Gudfaren». Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Filmstjerna Danny Aiello er død. Han ble 86 år gammel, og er kjent for roller i flere storfilmer - deriblant «Gudfaren 2», «Gjør det rette» og «Forhekset av månen». Ifølge Fox News døde veteranskuespilleren torsdag kveld amerikansk tid.

STJERNE: Aiello spilte i flere populære filmer. Her sitter han ved siden av actionstjerna Bruce Willis i filmen «Hudson Hawke» fra 1991. Foto: Tri-Star/Kobal/REX; NTB scanpix
STJERNE: Aiello spilte i flere populære filmer. Her sitter han ved siden av actionstjerna Bruce Willis i filmen «Hudson Hawke» fra 1991. Foto: Tri-Star/Kobal/REX; NTB scanpix Vis mer

TMZ var først ute med å melde om dødsfallet. Familien til stjerna har uttalt at han døde på en helseinstitusjon i New Jersey, hvor han fikk behandling for akutt sykdom. Han skal ha dødd like etter at familien hadde dratt hjem etter et besøk.

Det er ikke kjent hva slags sykdom det dreier seg om. 86-åringen etterlater seg kone og tre barn.

BLE 86 ÅR: Skuespilleren etterlater seg kone og tre barn. Her er han fotografert i 2011. Foto: NTB scanpix
BLE 86 ÅR: Skuespilleren etterlater seg kone og tre barn. Her er han fotografert i 2011. Foto: NTB scanpix Vis mer

I løpet av ekteskapet fikk de fire barn, men sønnen Danny junior døde i 2010 som følge av kreft. Familien uttalte den gang at de var i stor sorg.

Den avdøde skuespilleren ble verdensstjerne på staten av 1970-tallet da han begynte å få roller i flere storfilmer. Han ble blant annet nominert til Oscar for rollen i «Gjør det rette».

Fansen vil også trolig huske ham som Tony Rosato i «Gudfaren 2» - en film som til stadighet dukker opp på lister over verdens beste filmer.

Sitatet «Michael Corleone says hello» ble ytret av stjerna i filmen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer