Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Coronavirus:

Gullruten utsettes

Det blir ikke noe av årets festkveld for tv-bransjen i mai på grunn av coronaviruset.

UTSETTES: Gullruten 2020 må flyttes på grunn av coronaviruset. Showet skulle ledes av Sigrid Bonde Tusvik og Morten Hegseth. Foto: TV 2
UTSETTES: Gullruten 2020 må flyttes på grunn av coronaviruset. Showet skulle ledes av Sigrid Bonde Tusvik og Morten Hegseth. Foto: TV 2 Vis mer

Lørdag 9. mai skulle Grieghallen i Bergen fylles av kjendiser, bransjefolk og presse. Arrangementet preges vanligvis av rød løper, glamorøse kjoler og feststemning.

På grunn av tiltakene som er innført i forbindelse med den utbredte smitten av COVID-19, også kjent som coronaviruset, blir det ingen festaften i Bergen denne maidagen, erfarer Dagbladet.

Avlysningen av det planlagte arrangementet bekreftes av Styrelsen Gullrutens styreleder, Åse Kringstad.

- Vi er selvfølgelig lei oss for at vi ikke kan arrangere som vanlig den datoen vi har planlagt for. Det er lagt ned mye arbeid fra styret, produsent og TV 2 for å ha denne store feiringen av bransjen i mai, sier hun til Dagbladet.

- Sånn sett med tungt hjerte at vi avlyser, men vi kommer til å gjennomføre juryeringen uansett. På et seinere tidspunkt vil vi annonsere vinnerne, men når og hvordan skal vi komme tilbake til.

Juryen skal fortsette sitt arbeid, uten fysiske møter. Utdelingen av Gullrutens Fagpris 28. april er også avlyst.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Utsettes

Status på arrangementet onsdag var at det ble planlagt som normalt. Fredag er altså planene lagt på is, og Dagbladet får fra informert hold opplyst at planen er at Gullruten skal arrangeres seinere i høst, trolig i oktober.

Sendingen og showet skulle ledes av Sigrid Bonde Tusvik (40) og Morten Hegseth (34).

Nominasjonene til årets prisutdelinger er planlagt offentliggjort 1. april. Hva som skjer med nominasjonsarrangementet på Edderkoppen scene i Oslo samme dato er foreløpig usikkert.

SKEPTISK: Programleder for årets utgave av «Gullruten», Sigrid Bonde Tusvik, mener «Ex on the beach»-deltakere ikke fortjener mer oppmerksomhet enn de får i programmet. Vis mer

Mediehusene tar grep

Flere av landets største mediehus gjorde allerede onsdag omfattende grep rundt sine tv-programmer grunnet corona. Discovery Norge har avlyst premierefestene for «Ex on the Beach», «Sigurd Fåkke Pult» og «Rednecks i Syden». Det gjøres løpende vurderinger på kommende innspillinger, og produksjoner gjøres uten publikum i salen.

Innspillingen av denne ukas «Senkveld med Helene og Stian» ble også gjennomført uten publikum i salen, fikk Dagbladet bekreftet av TV 2s organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand.

NRK har også besluttet å foreta programinnspillinger uten publikum i salen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!