Gunhild Stordalen om sitt største håp: - Å bli helt frisk

Ett år er gått siden hun tok stamcelle-behandling.

ÅPNER SEG I NYTT INTERVJU: Gunhild Stordalen forteller til KK at hun nå ønsker å bli frisk. Foto: Stella Pictures
ÅPNER SEG I NYTT INTERVJU: Gunhild Stordalen forteller til KK at hun nå ønsker å bli frisk. Foto: Stella PicturesVis mer

(Dagbladet): Ett år er gått siden EAT-grunnlegger Gunhild Stordalen begynte med eksperimentell stamcellebehandling i Nederland og kampen mot den livstruende og sjeldne sykdommen systemisk sklerodermi.

Hun har fortalt åpent om sykdommen og er blitt hyllet for åpenheten rundt cellegiftbehandlingen.

Da hun stilte på Skavlan-innspillingen uten hår etter måneder med eksperimentell behandling i Nederland, så det ut til at Stordalen gikk seirende ut av kampen mot den alvorlige sykdommen.

- Gi bånn gass Hennes mann Petter Stordalen har fortalt i boka «Jeg skal fortelle deg min hemmelighet», at kona ikke var så frisk som hun kunne ha gitt uttrykk for, og i siste utgave av bladet KK, sier hun selv hva som er hennes store håp nå:

- Det er å bli helt frisk. Og kunne gi bånn gass igjen - og fortsette å kjempe de mye større og viktige kampene, sier hun.

I slutten av oktober i fjor fikk Stordalen påvist den livstruende diagnosen systemisk sklerose, som er en bindevevssykdom som angriper mange organer og gir uttalt bindevevsdannelse.

Petter Stordalen fortalte hos «Skavlan» at formen går opp og ned og at det er en naturlig del av sykdommen.

- Jeg fikk dødsangst I intervjuet forteller hun om hvordan hun reagerte da hun fikk vite at hun hadde sykdommen hun selv hadde fått kjennskap til da hun var medisinstudent.

- Da jeg plutselig innså at det kunne være så lite som ett år igjen å leve, fikk jeg først panikkangst. Deretter gled angsten over i et «hvordan gjøre mest mulig ut av dette»-følelse. For meg handler alt om å se problemer som utfordringer, og behandle dem som å spise en elefant: bit for bit, sier hun i intervjuet.

Under årets Kjendisgalla fikk Gunhild Stordalen pris for årets grønne kjendis, en pris som ble delt ut for aller første gang. Det var ektemann Petter Stordalen som tok imot prisen i konas fravær.

SNAKKER UT: Gunhild Stordalen er kåret til årets kvinne av bladet KK. Faksimile.
SNAKKER UT: Gunhild Stordalen er kåret til årets kvinne av bladet KK. Faksimile. Vis mer

Dagbladet har vært i kontakt med Gunhild Stordalen, som ikke ønsker å kommentere uttalelsene ytterligere.

SAMMEN I ALT: Petter Stordalen og Gunhild Stordalen har aldri lagt skjul på sin kjærlighet til hverandre. Da Gunhild ble syk sa han «vi er blitt syke». Han satte jobben på hold og var ved konas side i Nederland under behandlingen i fjor. Foto: Stella Pictures
SAMMEN I ALT: Petter Stordalen og Gunhild Stordalen har aldri lagt skjul på sin kjærlighet til hverandre. Da Gunhild ble syk sa han «vi er blitt syke». Han satte jobben på hold og var ved konas side i Nederland under behandlingen i fjor. Foto: Stella Pictures Vis mer