Gunilla Persson anmeldt for grovt bedrageri - etterlyser utredning

- Vet ikke hva de har kommet fram til.

RISIKERER FENGSEL: Gunilla Persson kan risikere streng straff, dersom hun dømmes for bedrageri. Foto: TV3
RISIKERER FENGSEL: Gunilla Persson kan risikere streng straff, dersom hun dømmes for bedrageri. Foto: TV3Vis mer

(Dagbladet): I februar i år kunne ble det kjent at den svenske Hollywood-fruen Gunilla Persson var politianmeldt av den svenske Försäkringskassan, mistenkt for grovt bedrageri.

Försäkringskassan er altså den statlige myndigheten i Sverige, og har ansvar for store deler av de offentlige trygdesystemene. De mener at Persson har gitt uriktig informasjon om bosituasjon og arbeid i Sverige til trygdekassen.

Ifølge Expressen skal Persson ha mottatt 332 000 svenske kroner i barnetrygd, foreldrepenger og sykepenger, som hun ikke hadde krav på. 

Risikerer fengsel Etter flere måneder har aktor i saken, Klas Engdahl, nå bedt politiet om etterforske påstandene mot Persson, hvor han ønsker at de skal sette opp et møte med 56-åringen, som for tida er bosatt i USA.

- Jeg vet at det har vært en form for kontakt over mail, men jeg vet ikke hva de har kommet fram til, sier Engdahl til avisa.

Gunilla Persson ble selv svært overrasket da hun mottok anmeldelsen i fjor. Grovt bedrageri kan også som kjent gi fengselsstraff i Sverige.

- Jeg visste ikke at jeg har drevet med noe jævla bedrageri. Hadde jeg visst det, så hadde jeg selvsagt ikke gjort det, sa Persson til Expressen den gang.

Kastet ut av kirka 56-åringen har tidligere skapt en rekke overskrifter - hovedsakelig for å ha hisset på seg flere av de andre fruene i tv-serien «Svenske Hollywoodfruer».

Hun har også ønsket å gå til søksmål mot Åsa Vesterlund for ærekrenkelse, og  truet med å trekke seg fra serien.  

Nylig ble hun også kastet ut av kirka i forbindelse med en tv-innspilling.