Gustav Lorentzen er død

Den folkekjære komikeren og artisten gikk bort i dag.

GIKK BORT I DAG: Gustav Lorentzen, den ene halvdelen av Knutsen & Ludvigsen. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
GIKK BORT I DAG: Gustav Lorentzen, den ene halvdelen av Knutsen & Ludvigsen. Foto: Sara Johannessen / SCANPIXVis mer

||| (Dagbladet): Gustav Lorentzen, kjent som Ludvigsen fra Knutsen & Ludvigsen, gikk bort i dag. Han ble 62 år gammel, opplyser Lorentzens sønn til NTB.

Elin Sjødin Drange, president i Norges orienteringsforbund, sier at Lorentzen deltok i et bedriftsorienteringsløp i Blomsterdalen i Fana.
 
Trist- Av kretslederen har jeg fått opplyst at han falt om i løypa, men at han ble raskt funnet siden det ikke var så mange løyper.
Det kom også folk som var kyndige på hjertemassasje til raskt, og også ambulanse kom til stedet raskt. Men livet sto ikke til å redde, sier Drange til Dagbladet.

- Jeg lastet faktisk ned «Juba, juba»-albumet for to dager siden, og synes dette bare er trist. Det var altfor tidlig.

Lorentzen var vokalist, gitarist, komponist, forfatter og programleder. Han var best kjent som musiker, men var også ambassadør for UNICEF, forfatter av tolv bøker og en iherdig forkjemper av kultur for barn. Han har mottatt Spellemannprisen hele seks ganger, hvorav fire som soloartist.

BergenGustav Lorentzen hadde sine tidlige barneår i Bergen, men fullførte skolegangen i Trondheim. Der utdannet han seg til sivilingeniør i akustikk, og traff Øystein Dolmen, som han startet duoen Knutsen & Ludvigsen med.

De skilte lag i 1986, og Lorentzen flyttet tilbake til Bergen og startet sin solokarriere.

Gustav Lorentzen ga ut til sammen 17 plater. Både som den ene halvdelen av Knutsen & Ludvigsen, og som soloartist.

Øystein Dolmen var sterkt preget av dødsfallet onsdag kveld og ønket ikke uttale seg til NTB.


BREDE SMIL: Gustav Lorentzen (t.v.) og Øystein Dolmen alias Knudsen & Ludvigsen, her på Øyafestivalen i Oslo. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
BREDE SMIL: Gustav Lorentzen (t.v.) og Øystein Dolmen alias Knudsen & Ludvigsen, her på Øyafestivalen i Oslo. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX Vis mer