Gustav M. Witzøe

Gustav Witzøe (25) blir stadig rikere

Familiebedriftene øker med milliarder.

LE HELE VEIEN TIL BANKEN: Det har vært et godt fiskeriår økonomisk. Aksjene til lakseselskapet Salmar, som eies av selskapet Kverva, som igjen hovedsaklig eies av 25 år gamle Gustav Magnar Witzøe jr, har doblet i verdi. Foto: Andreas Fadum
LE HELE VEIEN TIL BANKEN: Det har vært et godt fiskeriår økonomisk. Aksjene til lakseselskapet Salmar, som eies av selskapet Kverva, som igjen hovedsaklig eies av 25 år gamle Gustav Magnar Witzøe jr, har doblet i verdi. Foto: Andreas Fadum Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det har vært et innholdsrikt år for den norske laksearvingen Gustav Magnar Witzøe (25). Han har for alvor kommet seg ut av farens skygge, selv om det er 12 år siden nesten hele familieimperiet ble overført til ham.

Han har begynt å gjøre intervjuer, blant annet i Dagbladet Magasinet, og stiller oftere enn noensinne opp på rød løper med ymse kjendiser. Eksempelvis er han blitt god venn med kjendisstylisten Jan Thomas (51), som han blant annet har vært i Paris med.

Selv om mange med tida har latt seg fascinere av arvingens privatliv, er hans økonomi fortsatt under lupen. Med landets største likningsformue på spinnville elleve milliarder kroner i 2016, er kanskje ikke det så rart. Og skal vi tro Dagens Næringsliv tirsdag, kommer den formuen bare til å vokse.

Satser milliarder

Det er som nevnt landets største finansavis som først omtaler saken. Investeringsselskapet Kverva, som eier rundt halvparten av lakseselskapet Salmar, hadde i fjor et overskudd på drøyt en milliard kroner. For Salmars del har aksjene nesten doblet seg i verdi, og er i dag verdt rundt 22 milliarder kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer