Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Gutta på tur og Petter Northug:

«Gutta på tur» får besøk av Northug

Den populære serien returnerer til skjermen.

TILBAKE: «Gutta på tur» gjør comeback, og i første episode er det Petter Northug som er gjest. Her ser vi langrennsstjernen sammen med de folkekjære programlederne, som var å se i serien fra midten av 1990-tallet. Foto: Håvard Solem / TV 2
TILBAKE: «Gutta på tur» gjør comeback, og i første episode er det Petter Northug som er gjest. Her ser vi langrennsstjernen sammen med de folkekjære programlederne, som var å se i serien fra midten av 1990-tallet. Foto: Håvard Solem / TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I 2002 forsvant den populære TV 2-serien «Gutta på tur» fra skjermen, etter å ha gått siden 1995. De dukket opp igjen i 2010, for å lage et spesialprogram med kong Harald.

Kvartetten, som besto av Bjørn Dæhlie (49), Arne Hjeltnes (53), Arne Brimi (60) og Vegard Ulvang (53), reiste verden rundt med hele Norge som tilskuere. Det ble tidligere i år kjent at serien skulle gjøre et comeback, og at vi får se resultatet til høsten.

- Vi skal tilbake med fire programmer i anledning TV 2s 25-årsjubileum, sa Hjeltnes til Dagbladet da nyheten først ble kjent.

DEN GANG: Arne Brimi, Bjørn Dæhlie, Vegard Ulvang og Arne Hjeltnes utgjorde den populære kvartetten i «Gutta på tur». Foto: TV 2
DEN GANG: Arne Brimi, Bjørn Dæhlie, Vegard Ulvang og Arne Hjeltnes utgjorde den populære kvartetten i «Gutta på tur». Foto: TV 2 Vis mer

- Stas

Onsdag har TV-kanalen valgt å offentliggjøre hvem som blir programmets første gjest. Gutta får nemlig besøk av langrennsstjernen Petter Northug (31).

- Det er utrolig stas å være samlet igjen. Ulvang stilte i t-skjorte fra 1994, så jeg føler nesten det er som om forrige «Gutta på tur»-runde var i går. Nostalgisk, rett og slett, forteller Hjeltnes i en pressemelding i forbindelse med lanseringen.

Northug og de andre samlet seg i Jotunheimen i forbindelse med innspillingen, og en tur opp Galdhøpiggen er bare noe av det vi får se i episoden. Langrennsstjernen har aldri gått opp fjellet tidligere, og Hjeltnes forklarer at de var heldige med været den dagen de dro på utflukten.

Stjerna husker selv konseptet fra da det gikk på TV.

- «Gutta på tur» er jo et legendarisk tv-konsept. Da jeg var yngre var Bjørn Dæhlie og Vegard Ulvang store forbilder for meg, så det er utrolig stas for meg å få være med når de nå lager nye programmer, sier Northug.

- Samme oppskrift

- Vi følger samme oppskrift, og det blir Arne Brimi som tar grytene denne gangen også, fleipet Hjeltnes da nyheten om en ny sesong ble kjent i mars.

SAMMEN IGJEN: Arne Brimi, Vegard Ulvang, Arne Hjeltnes og Bjørn Dæhlie dukker igjen opp i «Gutta på tur». Foto: Håvard Solem / TV 2
SAMMEN IGJEN: Arne Brimi, Vegard Ulvang, Arne Hjeltnes og Bjørn Dæhlie dukker igjen opp i «Gutta på tur». Foto: Håvard Solem / TV 2 Vis mer

- Det blir moro. Planen er å ta tre turer i Norge, og en tur i utlandet. Hvor er ikke bestemt, men vi skal ha med oss interessante folk på veien. Vi driver jo med andre ting nå, så dette blir et spennende avbrekk i hverdagen, fortsetter han.

- Det er populært å tråkke opp gamle tv-stier om dagen?

- He he, det er det. Slengbuksene er tilbake, og nå er vel vi også en del av retrobølgen. Vi skal ha med oss litt av det gamle, det må vi ha, men vi skal definitivt lage nye programmer. Det blir mat, natur og gode opplevelser, sier Hjeltnes.

«Gutta på tur» var svært populært, og rundt 800 000 nordmenn fulgte konseptet da det gikk på TV 2. Hjeltnes, Brimi, Dæhlie og Ulvang har vært på godt over 40 turer sammen hittil.