GW Persson planla å drepe sin egen mor

Ville forgifte henne.

MØRK FORTID: Den kjente kriminologiprofessoren og forfatteren Leif GW Persson har aldri lagt skjul på sin vonde oppvekst. Årsaken var, ifølge ham selv, mora. Foto: NTB Scanpix
MØRK FORTID: Den kjente kriminologiprofessoren og forfatteren Leif GW Persson har aldri lagt skjul på sin vonde oppvekst. Årsaken var, ifølge ham selv, mora. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Alle minnene mine er koblet opp mot pappa, aldri mamma. Skal man si noe som taler til mammas fordel så laget hun solide matpakker, sier Leif GW Persson (74) i dokumentaren «Min klassresa», gjengitt av Expressen.

Den svenske kriminologen og forfatteren legger ikke noe mellom linjene. 74-åringen har flere ganger tidligere tegnet et bekmørkt bilde av sin egen oppvekst. Han elsket sin far over alt på jord. Tenåra var derimot preget av et særdeles anstrengt forhold til mora.

I SVT-dokumentaren, som først ble vist i 2015, men som nå er relansert på kanalen, framkommer det at den kjente kriminologen bar på et ekstremt hat. De dystre tankene dreide seg rundt hans egen mor.

- Jeg bestemmer meg for å drepe henne. Og jeg skal sørge for at hun får et helvete på veien dit, sier han, ifølge Expressen.

- Gjennomskuet henne

Persson forteller at årsaken er kompleks. Det tok mange år før relasjonen nådde et absolutt bunnpunkt - før tanker om drap kom inn i bildet. Mens hans far jobbet som håndverker, var mor hjemmeværende og stadig plaget av sykdom.

Saken fortsetter under:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer