Gwyneth Paltrow skryter av sine norske venner

- Kronprinsparet er fantastiske personer.

SUPERSTJERNE: På tross av høy status i Hollywood, er Gwyneth Paltrow ei jordnær stjerne som har sansen både for Norge og vårt kronprinspar. Foto: Stella Pictures
SUPERSTJERNE: På tross av høy status i Hollywood, er Gwyneth Paltrow ei jordnær stjerne som har sansen både for Norge og vårt kronprinspar. Foto: Stella PicturesVis mer

(Dagbladet): Gwyneth Paltrow (39) er en av verdens mest berømte Hollywood-skuespillere, gift med Coldplay-vokalist Chris Martin (35), og i disse dager aktuell som modell for den nye kampanjen til kleskjeden Lindex.

Flere ganger har hun også figurert på lister over verdens mest sexy kvinner, og hun kan skryte av å ha både en Oscar-statuett og en Golden Globe-pris på hylla.

Likevel er 39-åringen, kjent fra storfilmer som «Seven», «Shakespeare in Love», «The Royal Tenenbaums» og «Shallow Hal», jordnær og opptatt av skjerme barna Apple (7) og Moses (5) fra rampelys og paparazzifotografer.

På norgesbesøk Hun har dessuten et nært forhold til Norge, ettersom både hun og musikerektemannen er nære venner med vårt kronprinspar.

Flere ganger har kronprinsesse Mette-Marit (38) vært observert side om side med Paltrow på forskjellige motevisninger og konserter, og i fjor høst innrømte Paltrow vennskapet.

SAMMEN PÅ KONSERT: Kronprinsesse Mette-Marit var på Madonna-konsert sammen med både Gwyneth Paltrow og Kate Hudson i London i 2008. Foto: Matt Dunham / AP Photo / NTB Scanpix
SAMMEN PÅ KONSERT: Kronprinsesse Mette-Marit var på Madonna-konsert sammen med både Gwyneth Paltrow og Kate Hudson i London i 2008. Foto: Matt Dunham / AP Photo / NTB Scanpix Vis mer

Men at 39-åringen har vært på norgesbesøk, er det få som har fått med seg.

- Jeg har vært i Norge. Dessverre har jeg bare vært der én gang. Jeg dro med mannen min. Han spilte konsert, sier hun i et intervju med bladet Costume.

- De er fantastiske Og hun har rosende ord å komme med, både om kronprins Haakon (38) og kronprinsesse Mette-Marit, og om Norge.

- Jeg kjenner kronprinsparet litt, ja. De er fantastiske personer.

- Det virker som om Norge har en veldig bra kultur, en kultur hvor folk hjelper hverandre. Det virker som nordmenn har verdighet. Norge må være et veldig fint sted å bo. Også er det god mat der. God fisk. Jeg elsket fisken jeg fikk der sist, sier hun til Costume.

FÅR ROS: Både kronprinsparet og Norge roses i skyene av Hollywood-skuespilleren. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
FÅR ROS: Både kronprinsparet og Norge roses i skyene av Hollywood-skuespilleren. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer

Faksimile: Costume
Faksimile: Costume Vis mer