BLANT FAVORITTENE: Stella Mwangi kan bli den første unge kvinnelige artisten til å sikre seg finaleplass i kveld. Foto: Siv Johanne Seglem / Dagbladet
BLANT FAVORITTENE: Stella Mwangi kan bli den første unge kvinnelige artisten til å sikre seg finaleplass i kveld. Foto: Siv Johanne Seglem / DagbladetVis mer

«Haba Haba Hujaza Kibaba»

MGP-Stellas låt er inspirert av bestemor i Kenya. Se hva visdomsordet betyr.

OSLO/SKIEN (Dagbladet): - Jeg har vært MGP-fan i alle år, helt siden jeg flytta til Elverum fra Kenya i 1991, sier Stella Mwangi (24) til Dagbladet.

I kveld blir ungdomsdrømmen om å stå på MGP-scenen realitet, når Mwangi opptrer med låta «Haba Haba» i den siste ordinære delfinalen.

• Følg kveldens MGP-sending i vårt livestudio fra kl. 19.50.

Inspirasjon til sangen har hun fått fra bestemora i Kenya.

- Ikke dyp - Bestemor pleide å si «Haba Haba Hujaza Kibaba». Det betyr noe sånt som «små seire leder til store seire», sier Mwangi.

- Samtidig er det viktig å ikke bare lukke øynene og se for seg de store målene, men åpne dem opp og sette pris på nået, sier Mwangi.

Hun skrev låta i september i fjor, og fikk raskt beskjed om at MGP-general Per Sundnes elsket den.

- Jeg har inntrykk av at alt skal være så dypt. Men sånn er det ikke her, sier hun og ler.

Mwangi sier hun har fortalt bestemora at visdomsordet hennes er blitt til en norsk MGP-låt.

- Men bestemor er 76, så jeg tror ikke helt hun forstår hva det er snakk om. Det er litt det samme som når jeg rapper på engelsk. Hun forstår engelsk, men ikke rap-engelsk. Da sier hun «hva det enn er, så høres det bra ut», forteller Stella Mwangi.

- Skal sjarmere Mwangi har lenge blitt sett på som et av de store håpene i norsk musikkbransje. «Det mest oppsiktsvekkende som har kommet fra Eidsvoll siden 1814,» skrev Dagbladet Fredag i 2008.

Men plata «Living For Music» ble slaktet av kritikerne, og floppet fullstendig. 

Derimot er «Haba Haba» tippet som en av kveldens favoritter. Dagbladets anmelder poengterte i sin anmeldelse at unge kvinnelige artister ikke har gått hjem hos publikum i årets MGP.

«Snur det nå, skyldes det først og fremst den fantastiske annerledesheten i hennes afropoplåt,» skriver hun, og triller en firer på terningen.

• Les anmeldelse av alle kveldens bidrag her.

Selv håper Mwangi at «Haba Haba» skal sikre både gjennombruddet og finaleplass i MGP.

- Men akkurat det ligger ikke bare i mine hender. Jeg skal rett og slett gjøre mitt beste, smile og sjarmere folk der hjemme, sier Mwangi.