Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Hacking:

Hackeren (36) bak tidenes nakenbilde-skandale i Hollywood er dømt

Får 18 måneder for kjendishacking. 

GJERNINGSMANNEN DØMT: Jennifer Lawrence og Kate Upton var blant ofrene da en mann i 2014 hacket seg til nakenbilder og annen sensitiv informasjon fra over 600 kvinner i Hollywood. Nå er mannen dømt. Foto: NTB scanpix 
GJERNINGSMANNEN DØMT: Jennifer Lawrence og Kate Upton var blant ofrene da en mann i 2014 hacket seg til nakenbilder og annen sensitiv informasjon fra over 600 kvinner i Hollywood. Nå er mannen dømt. Foto: NTB scanpix  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nakenbilder av «Hunger Games»-stjerna Jennifer Lawrence og andre kjendiser som Kate Upton, Ariana Grande og Kirsten Dunst, ble i september 2014 lekket på internett i en av de største hackingskandalene noensinne i Hollywood.

Hendelsen fikk navnet «The Fappening».

I sommer sto to menn fram som ansvarlige for hackingen. Politiet opplyste at de to mennene ikke har noe med hverandre å gjøre, men at de ble avslørt av samme FBI-team.

Nå er en av dem dømt.

Det var Hollywood Reporter som først omtalte saken.

Den 36 år gamle mannen er idømt en fengselsstraff på 18 måneder, for det magasinet omtaler som «nakenbilde-lekkasjen i 2014, der flere av de mest private øyeblikkene til dusinvis av Hollywood-kvinner» ble lekket.

SIKKERHETSHULL: Her viser IT-eksperten Khalil Shreateh metoden han brukte for å hacke seg inn på Mark Zuckerbergs Facebook-vegg. Video: Khalil Shreateh Vis mer

Blant ofrene for skandalen finner vi Jennifer Lawrence, Gabrielle Union og Kate Upton. Totalt ble rundt 600 kvinner angrepet av hackeren, som brukte såkalt «phishing» for å få tak i sensitive opplysninger som passord og andre private detaljer.

«Phishing» er en betegnelse på noen som fisker etter slik informasjon, og gjøres blant annet ved å sende falske, men troverdige, e-poster.

Politiet skal imidlertid aldri ha funnet noe bevis for at den dømte mannen delte eller lastet opp bildene noe sted. Straffen på 18 måneder er mild i forhold til hva han maksimalt kunne fått for forbrytelsen, som var fem år i fengsel.

36-åringen sa i mars seg villig til å inngå en avtale med etterforskerne. Det er ikke kjent hva den gikk ut på, men den kan ha vært med på å redusere straffeutmålingen betydelig.

I 2012 ble en mann dømt til 10 års fengsel for å legge ut nakenbilder av Hollywood-stjerna Scarlett Johansson på Internett. Også kjendiser som Christina Hendricks, Blake Lively og Olivia Munn er tidligere blitt ofre for telefonhacking.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!