Killnet

Hackergruppe hevder prins William-angrep

Den prorussiske hackergruppa Killnet hevder tilsynelatende å være ansvarlige for ustabiliteten på den britiske tronarvingens nettside.

USTABILT: Nettsidene til den britiske tronarvingen prins William fremstår som ustabile tirsdag morgen. Foto: Geoff Caddick / Pool / Reuters / NTB
USTABILT: Nettsidene til den britiske tronarvingen prins William fremstår som ustabile tirsdag morgen. Foto: Geoff Caddick / Pool / Reuters / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En bruker på meldingstjenesten Telegram som angivelig representerer den prorussiske hackergruppa Killnet, påstår å være ansvarlig for ustabilitet på den britiske tronarvingen prins Williams nettsider tidlig tirsdag morgen.

Dagbladets sjekker visste at det var ustabilitet knyttet til prinsen av Wales offisielle nettsider nede.

Om gruppa i realiteten er ansvarlige for nedetida på prinsens hjemmeside, eller tok på seg ansvaret i kjølvannet av å ha lagt merke til at nettsida var nede, vites foreløpig ikke.

På den aktuelle Telegram-kontoen påstår gruppa seinere at de også vil angripe nettsidene til britiske statlige tjenester og helsetjenester på et seinere tidspunkt.

- Også, i dag vil alle helseinstitusjoner, statlige tjenester og nettjenester slutte å fungere, skrives det på kontoen under et tilsynelatende skjermdump som viser at prinsen av Wales nettside er nede.

I en ny melding hevdet også gruppa å ha satt nettsida til London-børsen ut av spill, men ved sjekk opplevde ikke Dagbladet noen problemer med denne nettsida.

Angrep Norge

Hackergruppa har tidligere gjort seg kjent i Norge da de gjennomførte et massivt angrep mot norske tjenester den 29. juni.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.