Dronning Sonja om Ari Behn:

- Hadde et godt forhold

Dronningen åpner seg om forholdet til sin avdøde svigersønn.

GODT FORHOLD: Ari Behn og dronning Sonja hadde et nært forhold. Nå åpner hun seg ytterligere om sin tidligere svigersønn. Foto: Tore Skaar / Se og Hør
GODT FORHOLD: Ari Behn og dronning Sonja hadde et nært forhold. Nå åpner hun seg ytterligere om sin tidligere svigersønn. Foto: Tore Skaar / Se og Hør Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Første juledag er det to år siden Ari Behn tok sitt eget liv. Åra som har gått har vært sterkt preget av stor sorg for den nærmeste familien, samt gode venner av kunstneren.

Flere har uttalt seg om sorgen etter Aris bortgang, deriblant hans ekskone, prinsesse Märtha Louise (50), hans mor, Marianne Behn (67), og kronprinsesse Mette-Marit (48).

Nå, i den nye boka «Sonja. Samtaler med Dronningen», forteller også dronning Sonja (84) om sitt nære forhold med sin tidligere svigersønn.

Masse kritikk

Blant annet kommer det fram at dronningen har relatert seg til kunsten hans gjennom åra, og har fremdeles en tegning av ham hengende over sengen på kongefamiliens feriested på Mågerø.

«Han hadde tydelig et mørke i seg?» spør forfatter Alf van der Hagen. Boka er basert på samtaler han har hatt med dronningen på tomannshånd, fordelt på seks kvelder.

«Ja, stakkar … Men kan jeg spørre deg … for jeg tenker at det er så trist at ikke folk satte pris på Ari mens han levde. Nå som han er død, snakker mange varmt og fint om ham, men før det fikk han masse kritikk, ingenting var bra. Han følte ikke at han var vellykket i det hele tatt, tror jeg», sier dronning Sonja.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer