Prins Harry og hertuginne Meghan:

- Hadde ikke noe annet valg

Prins Harry uttaler seg om hvorfor han hertuginne Meghan har valgt å trekke seg tilbake.

TALE: Prins Harry forteller at han og hertuginne Meghan følte at de ikke hadde noen annet valg enn å forlate den kongelige familien. Video: Instagram / Sussexroyal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Prins Harry (35) og hertuginne Meghan (38) kunngjorde brått forrige uke at de ønsket å trekke seg tilbake fra sine offisielle, kongelige plikter.

Både internt og eksternt slo nyheten ned som lyn fra klar himmel, og et hav av overskrifter, påstander og spekulasjoner var i gang. Dronningen har nå stilt seg bak avgjørelsen, men skal ikke ha vært begeistret i starten.

Søndag brøt prins Harry stillheten i en tale for støttespillere for den veldedige organisasjonen Sentebale. I 2006 opprettet han Sentebale, som fokuserer på barn med hiv og aids.

- Før jeg begynner, må jeg si at jeg kan bare se for meg hva dere kan ha hørt eller kanskje lest de siste ukene. Jeg vil at dere skal høre sannheten fra meg. Så mye jeg kan dele. Ikke som en prins eller hertug, men som Harry, den samme personen som mange av dere har sett vokse opp over de siste 35 åra, men nå med et klarere perspektiv, åpnet han med.

- Spente og håpefulle

Da Harry og Meghan opplyste at de ville trekke seg fra sine offisielle plikter, kom det samtidig fram at de ønsker å være økonomisk uavhengige, mindre synlige og at de vil dele tida si mellom Storbritannia og Nord-Amerika i tida framover.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer