#sjekkdeg-kampanjen:

- Hadde jeg ikke sjekket meg, hadde det ikke blitt oppdaget, og jeg hadde fått kreft

Norske profiler deler sine personlige erfaringer rundt kreft.

ENGASJERTE: En rekke kjente profiler har de siste to åra engasjert seg i #sjekkdeg-kampanjen. Blant dem er Hedda Kise (44), Sigrid Bonde Tusvik (37) og Anja Johansen (30). Foto: Bjørn Langsem / NTB Scanpix / Benjamin A. Ward
ENGASJERTE: En rekke kjente profiler har de siste to åra engasjert seg i #sjekkdeg-kampanjen. Blant dem er Hedda Kise (44), Sigrid Bonde Tusvik (37) og Anja Johansen (30). Foto: Bjørn Langsem / NTB Scanpix / Benjamin A. Ward Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag er det ett år siden Thea Steen døde av livmorhalskreft, 26 år gammel.

Den tidligere Dagbladet-journalisten fikk kreftdiagnosen våren 2015, og var svært åpen om sitt sykdomsløp på bloggen sin.

Gjennom #sjekkdeg-kampanjen inspirerte hun flere tusen til å teste seg for livmorhalskreft, og mange av landets største, kvinnelige profiler var med på å fremme saken.

- Jeg, og andre, burde gjort mer

Ferske tall fra Kreftregistret viser at stadig flere har tatt celleprøve etter lanseringa av #sjekkdeg - totalt 34 109 flere kvinner på bare to år.

Dagbladet har vært i kontakt med flere norske profiler som på ulikt vis har engasjert seg i saken og i Thea Steens historie. Samtlige gir uttrykk for at Steen gjorde livsviktig arbeid, og at kampanjen vil fortsette å redde liv i årene som kommer.

- I en situasjon der hun var så sliten og så syk, så sto hun på utrolig mye for så mange mennesker. Theas innsats gjør det så tydelig at jeg, og andre, burde gjort mer. Og nå er det ikke tabu å stå fram med dette lenger, takket være Thea Steen, sier Hedda Kise (44) til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.