Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Tom Hanks:

- Hadde lammende smerter i kroppen

Skuespilleren avslører hvordan coronaen påvirket ham og kona.

ÅPNER OPP: Tom Hanks og Rita Wilson ble begge smittet av corona tidlig i mars. Nå forteller førstnevnte åpent om hvordan perioden som smittet har vært. Foto: NTB Scanpix
ÅPNER OPP: Tom Hanks og Rita Wilson ble begge smittet av corona tidlig i mars. Nå forteller førstnevnte åpent om hvordan perioden som smittet har vært. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Helt siden pandemien brøt ut, har det vært tydelig at viruset på ingen måte diskriminerer. Kongelige, artister og skuespillere har på lik linje med butikkmedarbeidere, sykepleiere og bussjåfører blitt smittet. Symptomene varierer fra person til person, og mens enkelte ikke merker stort, må andre bøte med livet.

Skuespiller Tom Hanks (63) vet godt hvordan det kan arte seg. Han var en av de første Hollywood-stjernene som ble diagnostisert med covid-19, og ble en slags «posterboy» for smitte tidlig.

Allerede den 10. mars fikk han og kona, Rita Wilson (63), påvist smitte etter å ha filmet i Australia. Dette resulterte i medieoppslag verden over, og mange stilte spørsmål med hvordan det ville gå med paret - siden folk flest fortsatt ikke hadde mye kjennskap til virusets effekter.

GJENSKAPER BILDET: Dette er bildet som gikk verden rundt, og som internett ikke klarte å avgjøre om var av Tom Hanks eller Bill Murray. I «The Graham Norton Show» svarer Tom Hanks nå på det programleder Graham Norton kaller «den lille kontroversen» rundt bildet. Video: BBC Vis mer

- Forskjellige reaksjoner

Begge to kunne derimot forsikre om at de, selvsagt etter forholdene, hadde det bra, og da de noen uker seinere kunngjorde at de begge var friske, var det tusenvis i sosiale medier som kom med sine gratulasjoner.

Hanks og Wilson har likevel vært sparsomme med detaljer om hvordan de faktisk hadde det i midten av mars.

- SMERTER: Tom Hanks forteller at han og kona reagerte helt forskjellig på coronaviruset. Mens hun mistet lukt- og smakssans, hadde han smerter i kroppen. Foto: NTB Scanpix
- SMERTER: Tom Hanks forteller at han og kona reagerte helt forskjellig på coronaviruset. Mens hun mistet lukt- og smakssans, hadde han smerter i kroppen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I et nytt intervju med The Guardian letter «Forrest Gump»-stjerna på sløret om hvordan han og kona opplevde helt forskjellige aspekter av det å være coronasmittet.

- Vi har det fint. Ubehaget viruset medførte la seg egentlig etter to uker, og vi hadde begge veldig forskjellige reaksjoner - noe som var merkelig. Kona mi mistet lukte- og smakssans, var veldig kvalm og hadde en mye høyere feber enn jeg hadde, sier Hanks til avisa, og fortsetter:

- Jeg hadde lammende smerter i kroppen, var veldig utmattet hele tida og kunne ikke konsentrere meg for noe i mer enn 12 minutter sammenhengende. Det med konsentrasjonen er kanskje sånn jeg er uansett, humrer han overfor avisa.

Wilson har tidligere uttalt at hun måtte få medisiner da feberen sto på som verst. Hun fikk klorokin, et medikament som har blitt brukt for å forhindre og behandle malaria.

Klorokin blir forsket på som en mulig behandling av coronaviruset. USAs president Donald Trump har gjentatte ganger fremmet medikamentet som en behandling for coronaviruset, til tross for mangelen på medisinske beviser. Remdesivir ble derimot nylig godkjent til behandling i Norge og EU.

Oppfordrer fansen

At det skulle gå så bra, var ikke gitt. Skuespilleren er 63 år gammel, har diabetes type to og har en stent i hjerte.

En stent er en sylinder som føres inn i blodårene eller andre deler av kroppen for å åpne vev som har forsnevret seg. Skuespilleren er med andre ord nærmest definisjonen av «risikogruppa», noe han var klar over selv.

- Men så lenge temperaturene våre ikke ble for høye, og lungene våre ikke fylte seg med noe som kunne minne om en betennelse, var ikke legene bekymrede. Jeg er heller ikke den typen som våkner om morgenen og lurer på om jeg kommer til å se slutten av den eller ikke. Jeg er ganske rolig, sier han til avisa.

OVERRASKELSE: Et amerikansk brudepar fikk seg en stor overraskelse da filmstjernen Tom Hanks plutselig dukket opp under en fotoseanse for bryllupet i Central Park i New York. Skuespilleren var ute på en joggetur da han stoppet opp og ga paret nok et minne for livet på den store dagen. VIDEO: NTB Reuters Vis mer

Selv om de begge har vært syke, tar de forholdsregler nå som samfunnet gradvis åpner igjen. I intervjuet oppfordrer Hanks fansen til å gjøre alt de kan for å overholde smittevern, ved å isolere seg fra andre, vaske hendene og å bruke ansiktsmaske når man er ute offentlig.

Sistnevnte tiltak er det flere amerikanere som har motsatt seg. Akkurat det stiller Hanks seg undrende til.

- Jeg skjønner det ikke. Jeg skjønner ikke hvordan noen kan sette ned foten og si: «Jeg trenger ikke å gjøre dette».

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!