Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

- Hadde latt det gå altfor langt

Brad Pitt snakker ut om bruddet og innrømmer alkoholproblemer.

ÆRLIG: I et større intervju forteller Brad Pitt om tida etter skilsmissen med Angelina Jolie, og hvordan han måtte oppsøke hjelp for sine problemer. Foto: NTB Scanpix
ÆRLIG: I et større intervju forteller Brad Pitt om tida etter skilsmissen med Angelina Jolie, og hvordan han måtte oppsøke hjelp for sine problemer. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Skilsmissenyheten til stjerneparet Brad Pitt (55) og Angelina Jolie (44) slo ned som ei bombe i internasjonale medier i 2016.

Bruddet, og den offentlige skittentøyvasken som fulgte, har siden preget spaltene med jevne mellomrom. Den konkrete årsaken bak avgjørelsen om å gå hver til sitt har imidlertid aldri blitt offentlig kjent.

TOK SLUTT: Brad Pitt og Angelina Jolie var kjærester i 12 år, og gift i to av dem. Foto: NTB scanpix
TOK SLUTT: Brad Pitt og Angelina Jolie var kjærester i 12 år, og gift i to av dem. Foto: NTB scanpix Vis mer

I et større intervju med The New York Times inviterer Pitt nå leserne inn i den mørke tilværelsen han selv befant seg i da samlivet falt i grus. 55-åringen innrømmer at han har hatt store alkoholproblemer, der situasjonen skal ha vært som verst da Jolie tok ut skilsmisse.

- Sannheten er at vi alle bærer på smerte, sorg og tap. Vi tilbringer mesteparten av tida vår på å skjule det, men det finnes. Det er i deg, sier skuespilleren til avisa.

BUDRUNDE: Da «Game of Thrones»-stjerna Emilia Clark auksjonerte bort et møte med seg selv for veldedighet, trodde hun ikke at Brad Pitt skulle være en av budgiverne. Video: BBC Brit Vis mer

- Gikk altfor langt

Det er tidligere blitt spekulert på om Pitts alkoholmisbruk var nettopp den berømte dråpen som fikk begeret til å renne over. Kort tid før bruddet, skal Pitt og Jolie ha havnet i en voldsom krangel vedrørende drikkinga hans. Situasjonen oppsto angivelig da de var om bord på et privatfly sammen med barna.

I intervjuet går 55-åringen langt i å antyde at det finnes sannhet i disse ryktene.

- Jeg hadde latt det gå altfor langt, så jeg fjernet drikkeprivilegiene mine.

Pitt innså at det ikke fantes noen annen utvei enn å oppsøke hjelp, hvor han tilbrakte halvannet år på å gå i møter for Anonyme Alkoholikere (AA). Selv forklarer 55-åringen at han ble sterkt beveget av menneskene han møtte, og deres historier.

- Jeg møtte menn som var åpen og ærlig på en måte jeg aldri har sett maken til. (...) Det var faktisk veldig befriende å eksponere de stygge sidene ved seg selv. Det er stor verdi å hente i det, sier Pitt, som videre forklarer at han i dag er nykter.

Fikk hovedomsorgen

Da Jolie bestemte seg for å gå fra ektemannen, oppga 44-åringen standardfrasen «uforenelige forskjeller» som årsak i skilsmissepapirene.

Etter en lang og turbulent kamp, var det til slutt hun som fikk hovedomsorgen for deres seks barn, Maddox (18), Pax (15), Zahara (14), Shiloh (13) og tvillingene Knox og Vivienne (11).

44-åringen har tidligere uttalt at det var viktig å framstå sterk foran sine barn da det sto på som verst i forbindelse med skilsmissen.

- Jeg var veldig bekymret for min mor da jeg vokste opp. Jeg vil ikke at mine barn skulle være bekymret for meg. Jeg tror det er veldig viktig at jeg gråter i dusjen og ikke foran barna. De må vite at alt kommer til å ordne seg selv om man kanskje ikke alltid føler det, fortalte hun i sitt aller første dybdeintervju etter bruddet, med Vanity Fair.

SKILLES: Angelina Jolie og Brad Pitt skal skilles.Video/foto: NTB Scanpix / 20th Century Fox / Redigering: Marie Røssland / Dagbladet Vis mer

- Vanskelig

Skuespilleren innrømmet den gang at den siste tida hadde vært vanskelig for både henne, Brad Pitt og barna.

- Det har vært veldig vanskelig, og vi prøver fortsatt å lege sårene til familien vår, uttalte Jolie, før hun fortalte at forholdet til Pitt begynte å skrante rundt ett år før de gikk hver til sitt.

- Ting ble kjipt, eller jeg vil ikke bruke det ordet. Ting ble vanskelig.

Pitt og Jolie møtte hverandre i 2005 under filminnspillingen av «Mr. & Mrs. Smith», og forlovet seg i 2012. To år seinere ga de hverandre sitt ja i et privat bryllup, som fant sted i et lite kapell i vinslottet Chateau Miraval i Sør-Frankrike.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!