Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Haddy skulle gjerne kastet kjolen på scenen

- Synd trikset allerede er brukt...

DIGGER LINDFORS OG KLEVELAND: NRK lanserte onsdag ettermiddag programlederne for Eurovision Song Contest på Grand Hotel i Oslo. Haddy N'jie er en av programlederne som ble presentert for pressen. Foto: Kyrre Lien / Scanpix
DIGGER LINDFORS OG KLEVELAND: NRK lanserte onsdag ettermiddag programlederne for Eurovision Song Contest på Grand Hotel i Oslo. Haddy N'jie er en av programlederne som ble presentert for pressen. Foto: Kyrre Lien / Scanpix Vis mer

||| I forberedelsene til vårens store Grand Prix-finale har programledertrioen allerede rukket å se på mange gamle internasjonale finaler.

Haddy N'jie (30) er ikke minst full av beundring for det som skjedde på scenen i Gøteborg i 1985.

Etter pausen midtveis i sendinga kom programleder Lill Lindfors tilbake på scenen i ny kjole. På vei inn ser den ut til å henge seg fast i en kulisse, med det resultat at divaen sto i bare trusa - direkte foran millioner av TV-seere.

ElegantMen umiddelbart idet hele Europa tror skandalen er et faktum, forsvinner hennes forskrekkede ansiktsuttyrkk som dugg for solen. Ved et enkelt håndgrep løsner hun overdelen, som viser seg å være dobbel, og igjen har den svenske stjerna en lang, elegant kjole.

Du kan se det på Youtube her.

- Det er synd trikset allerede er brukt opp, sier Haddy N'jie om episoden som har brent seg fast i netthinnen.

Hun skulle gjerne selv sjokkert Europa med et liknende stunt, og er klar på at med relativt lite skjermtid må programlederne i Grand Prix skinne maksimalt de sekundene de er eksponert.

- Kjolestuntet er ikke bare smart funnet på: Det er noe med det at hun gjennomfører det så elegant, sier 30-åringen, som fortsatt ikke har noen anelse om hva hun kommer til å ha på seg på scenen i Telenor Arena i mai.

Har Kleveland-fetish- Midt i alt dette er det viktig å huske at programlederne ikke skal være hovedpersoner i showet. Det er det artistene som er, sier hun.

HER "MISTER" HUN KJOLEN: Lill Lindfors' sjokk-entré i Grand Prix-finalen for 25 år siden. Foto fra Youtube
HER "MISTER" HUN KJOLEN: Lill Lindfors' sjokk-entré i Grand Prix-finalen for 25 år siden. Foto fra Youtube Vis mer

N'jie sier hun er nærmest forbløffet over hvor gode de tidligere norske Grand Prix-finalene var. I 1986 arrangerte NRK internasjonal finale i Bergen med Åse Kleveland som programleder. I 1996 gikk finalen av stabelen i Oslo Spektrum med Morten Harket og Ingvild Bryn som verter.

- Morten og Ingvild var virkelig gode. Men jeg har særlig sans for jobben Kleveland gjorde. Jeg har faktisk hatt en liten Åse Kleveland-fetish hele livet. Jeg er klar over at jeg ikke høres helt normal ut, ler hun.

InnvandrerbakgrunnN'jie får æren av å være den første mørkhudede programlederen i en internasjonal Grand Prix-finale. I likhet med Hasnaoui har hun innvandrerbakgrunn.

- Jeg tror ikke det var derfor jeg fikk jobben, men det er jo en bonus, kommenterer hun.

- Samtidig har vi skjønt at NRK vil bort fra en sånn fjord-og-fjell-presentasjon av Norge. Slik sett passer vi bra inn, sier Nadia.

- Og så har vi med oss en blond gutt som til alt overmål heter Solbakken. Norskere blir det ikke! sier damene.

FORBILDE: Haddy sier hun har helt "Kleveland-fetish". Den senere kulturministeren ledet det internasjonale MGP-showet i 1986. Bildet er av nyere dato. Foto: Erling Hægeland/Dagbladet
FORBILDE: Haddy sier hun har helt "Kleveland-fetish". Den senere kulturministeren ledet det internasjonale MGP-showet i 1986. Bildet er av nyere dato. Foto: Erling Hægeland/Dagbladet Vis mer