«Haisommer»-legenden: - Jeg spyr!

Akademiet har utformet nye kriterier for dem som ønsker å vinne bransjens gjeveste pris. Det faller ikke i smak hos skuespillerlegenden Richard Dreyfuss.

RASER: Richard Dreyfuss raser mot de nye kriteriene til Akademiet. Foto: AFF-USA/Shutterstock.
RASER: Richard Dreyfuss raser mot de nye kriteriene til Akademiet. Foto: AFF-USA/Shutterstock. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det amerikanske filmakademiet Academy of Motion Picture Arts and Sciences, ofte bare forkortet til Akademiet, står for den årlige utdelingen av Oscar-prisene.

Prisen for beste film er for mange ansett som den største anerkjennelsen i filmbransjen. I år stakk sci-fi-dramakomedien «Everything Everywhere All at Once» av med prisen, i tillegg til seks andre Oscar-priser.

Reagerer kraftig

Det var i 2020 at Akademiet opplyste at de hadde utformet nye kriterier som måtte oppfylles for å vinne prisen. Dette for å øke mangfoldet på TV-skjermen, skrev de i en pressemelding.

- Standardene er utformet for å oppmuntre til rettferdig representasjon på og utenfor skjermen, for bedre å reflektere mangfoldet til filmpublikummet, skrev Akademiet.

Kriteriene trer i kraft fra 2024 på den 96. utdelinga. På det amerikanske talkshowet «Firing Line With Margaret Hoover» går skuespilleren Richard Dreyfuss kraftig ut mot endringa.

- Jeg spyr, sier Dreyfuss.

- Ingen burde fortelle meg som en kunstner, at jeg er nødt til å gi etter for den siste, og mest aktuelle ideen om hva moral er.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer