Kim Kardashian West:

Halloween-antrekket skaper voldsom debatt

Kim Kardashians hyllest falt ikke i like god jord hos alle.

HYLLER AVDØD STJERNE: Kim Kardashian kledde seg ut som R&B-stjernen Aaliyah, men det var det ikke alle som satte like stor pris på. Foto: Splash News, NTB scanpix.
HYLLER AVDØD STJERNE: Kim Kardashian kledde seg ut som R&B-stjernen Aaliyah, men det var det ikke alle som satte like stor pris på. Foto: Splash News, NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 2017 har vært året hvor debatten om kulturell appropriasjon kom til Norge. Finansminister Siv Jensens indianerkostyme satte sinnet i kok hos flere, som mente det var feil av henne å karikere eller marginalisere et folkeslag til et enkelt kostyme.

I USA har dette derimot blitt diskutert i flere år, og realitydronningen Kim Kardashian West (37) har flere ganger vært i førersetet for debatten. Nå vekker hun oppsikt igjen, for det flere mener er kulturell appropriasjon av afroamerikanere.

Hun kledde seg ut som den avdøde R&B-stjernen Aaliyah, for å hedre «Try Again»-sangeren. Det gikk ikke helt etter planen. Selv om hun ikke hadde gjort noe for å se mørkere ut, såkalt «blackface», reagerer mange på at hun har benyttet seg av afroamerikansk kultur.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer