«Farmen»:

Halvor (47) brølte seg til topps i «Farmen»

- Det går ikke an å beskrive, det må oppleves.

DET FØRSTE INTERVJUET: Etter å ha vært isolert fra omverdenen i elleve uker kunne Halvor Sveen (47) endelig kalle seg årets «Farmen»-vinner. Dagbladet møtte ham på tv-gården rett etter at kameraene var skrudd av. Video: Tor Lindseth, Miriam Bakkejord / DagbladetVis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FLOSTERØYA/RENDALEN (Dagbladet): - JAAAADAAAAAAA!

Nei, det er verken en flokk med testosteronfylte fotballsupportere eller Sylvester Stallone i «Rocky» som slipper ut lange og buldrende tordenbrøl bak en smal skjærgårdshavn i Arendal kommune. Det er hedmarkingen Halvor Sveen (47) som akkurat har vunnet den trettende utgaven av «Farmen».

Gjennom elleve uker har den energiske skogsoperatøren (populært kalt «Bjørnen fra Østerdalen») nærmest gjort sport i å tømme lungene for luft - enten om det er en arbeidsoppgave som går i boks eller en tvekamp som ender i hans favør.

Og den som brøler sist, brøler best. Og mest.

- Ekstremt stolt

- Dette er en drøm. Det går ikke an å beskrive, det må oppleves. Akkurat nå kjenner jeg på en enorm lettelse. Jeg har jobbet målrettet mot dette hele veien, og nå er jeg her. Jeg vant fordi jeg ville det mest, forteller Sveen til Dagbladet, som møter den nybakte «Farmen»-vinneren like etter at tv-lampene er skrudd av.

Årets siste tvekamp, der 47-åringen møtte Tønsberg-kvinnen Eunike Hoksrød (39) til en avgjørende kunnskapsduell, var lenge jevn. Sistnevnte ledet med ett poeng i begynnelsen, før motstanderen omsider overtok forspranget. Resultatet ble avgjort på den tiende oppgaven, der Sveen måtte svare riktig for å vinne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer