Maud Angelica Behn:

- Han ble alltid skikkelig stolt

Maud Angelica Behn åpner seg i et lengre intervju, der hun blant annet forteller om det gode forholdet til foreldrene sine.

STØTTE: Maud Angelica Behn har mottatt mye støtte etter at hun mistet faren, Ari Behn. Spesielt mye støtte har hun fått fra mamma. Her avbildet sammen i 2016. Foto: Lise Åserud / NTB
STØTTE: Maud Angelica Behn har mottatt mye støtte etter at hun mistet faren, Ari Behn. Spesielt mye støtte har hun fått fra mamma. Her avbildet sammen i 2016. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det har snart gått et år siden Maud Angelica Behn (17) mistet pappaen sin på tragisk vis. Ari Behn tok nemlig sitt eget liv 1. juledag i fjor - 47 år gammel.

I tiden etter har den 17 år gamle datteren kjempet for mer åpenhet rundt mental helse, og hun har i løpet av året som har gått blitt tildelt en rekke priser for nettopp dette.

For sin åpenhet rundt psykiske lidelser og selvmord ble hun blant annet kåret til «Årets modigste kvinne» av magasinet Tara, samt tildelt Akuttpsykiatriprisen for 2020.

I et nytt intervju med VG Helg forteller 17-åringen nå blant annet om det gode forholdet til foreldrene, og hva hun tror framtida vil bringe.

Mye støtte

- Jeg husker så vidt siste gang jeg så deg. Det siste jeg sa til deg var sannsynligvis at jeg elsket deg. Jeg skulle så inderlig ønske at jeg kunne ha sagt hadet til deg, eller gitt deg tegningen min.

Slik lød deler av Maud Angelicas tale under Aris bisettelse, der hun rørte en hel nasjon med de vakre ordene sine.

Den prisvinnende talen beskriver hun overfor VG Helg som svært krevende å gjennomføre. At hun har fått mye støtte i ettertid er det liten tvil om. Spesielt mye støtte får hun fra moren sin, prinsesse Märtha Louise (49).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer