«DET PERFEKTE ANSIKT»: Julian Da Silva hevder å ha satt sammen dette ansiktet etter ønsker fra over 1000 av hans kunder. Foto: Julian Da Silva
«DET PERFEKTE ANSIKT»: Julian Da Silva hevder å ha satt sammen dette ansiktet etter ønsker fra over 1000 av hans kunder. Foto: Julian Da SilvaVis mer

Han brukte noen av verdens vakreste kvinner til å sette sammen «det perfekte ansikt». Det er bare ett problem

Slående likhet.

(Dagbladet): Hva vi opplever som vakkert og hva som oppfattes som skjønnhet, er som kjent en subjektiv vurdering. Godt oppsummert i det engelske ordtaket «beauty is in the eye of the beholder».

Det en person opplever som vakkert, betyr ikke nødvendigvis å appellere til en annen.

Likevel har den plastiske kirurgen Julian De Silva satt sammen et bilde i jakten på det han selv kaller «det perfekte ansikt».

Kritikk

Han forteller til The Independent at bildet er et resultat av forespørsler fra mer enn 1000 av hans kunder gjennom de siste ti årene.

Nøkkeltrekkene her er blant annet øyebrynene til Jennifer Lopez, kinnbeina til Angelina Jolie, øynene til Keira Knightly og leppene til Penelope Cruz.

Nyheten fikk bred pressedekning, og høstet blant annet kritikk i denne artikkelen fra Huffington Post fordi ingen av kvinnene som er representert er svarte.

En av de som har fått med seg denne artikkelen er skuespiller Zach Roerig, for mange kjent som karakteren Matt Donovan i tv-serien «Vampire Diaries».

Likner

Roerig påpeker at kreasjonen til De Silva minner mistenkelig om hans kollega i tv-serien, skuespilleren Nina Dobrev.

Flere kastet seg umiddelbart på Roerigs utspill, og blant annet Twitter-brukeren Caitlin J. var rask med å legge ut et bilde av Dobrev som minnet veldig om De Silvas fiktive ansikt.

Håret virker å være så og si identisk, men de samme lyse punktene. Det samme er ansiktsfasongen, øyebrynene og nesa. Samtidig ser det ut som om det er gjort små endringer med photoshop flere steder.

Verken Dobrev eller Da Silva har foreløpig kommet med en uttalelse om saken.

TREKK: Det fiktive ansiktet laget av Da Silva, med de celebritetene han hevder å ha hentet nøkkeltrekkene fra. Foto: Julian Da Silva
TREKK: Det fiktive ansiktet laget av Da Silva, med de celebritetene han hevder å ha hentet nøkkeltrekkene fra. Foto: Julian Da Silva Vis mer