Trevor Rees-Jones:

Han er den eneste overlevende i verdens mest omtalte bilulykke. Slik gikk det med prinsesse Dianas livvakt

Trevor Rees-Jones ble verdenkjent over natta for 20 år siden.

VERDENSKJENT OVER NATTA: Medier verden over fattet stor interesse for den eneste overlevende etter bilulykken hvor prinsesse Diana mistet livet. Her er Trevor Rees-Jones omringet av pressen i desember 1997. Foto: NTB Scanpix
VERDENSKJENT OVER NATTA: Medier verden over fattet stor interesse for den eneste overlevende etter bilulykken hvor prinsesse Diana mistet livet. Her er Trevor Rees-Jones omringet av pressen i desember 1997. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En augustnatt i Paris for snart 20 år siden skulle livet til Trevor Rees-Jones endre seg for alltid.

Han er den siste personen som har sett prinsesse Diana i live, og var til stede da både hun, kjæresten hennes - milliardærsønn Dodi Fayed - og deres sjåfør Henri Paul omkom i en av historiens mest kjente trafikkulykker.

Den skjebnesvangre kvelden hadde prinsesse Diana og kjæresten spist middag sammen på Ritz Hotel i den franske hovedstaden. Intensjonen var at de da skulle bevege seg mot en fasjonabel leilighet ved Rue Arsène-Houssaye, og at de dagen etter skulle reise videre til London.

Bare minutter etter at de fire forlot hotellet i en sort Mercedes, skulle tre liv gå tapt. Bilen de satt i kjørte med stor fart inn i en betongstolpe i Pont de l'Alma-tunnelen i Paris.

Rekonstruerte ansiktet

Henri Paul og Dodi Fayed døde momentant 31. august 1997. Diana ble påført alvorlige skader i brystet og fikk store indre blødninger. Etter å ha blitt rammet av hjertestans ble hun erklært død klokka fire på morgenen.

En hel verden var i sorg.

- Man merker godt at det nå går mot 20-årsdagen for prinsesse Dianas brå og brutale bortgang på sensommeren 1997. Selv husker jeg dagene rundt Dianas brutale død som både vonde og vanskelige - også her hjemme. Verden har vel knapt sett maken til sjokk, sorg - og hysteri, sier TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer