Han er en av verdens mest sexy kvinner

Britiske menn har sansen for androgyne Andrej Pejic.

(Dagbladet): Den androgyne modellen Andrej Pejic er stemt fram som en av verdens 100 mest sexy kvinner av britiske FHM-lesere.

Serbisk-australske Pejic (19) havnet på 98.-plass på kåringen til mannebladet.

Se bildeserien over.

FHM virket derimot misfornøyd med lesernes valg når det gjaldt denne plassen. Da lista ble offentliggjort på nettet, fulgte det med en nokså sjikanerende beskrivelse av Pejic.

- Gi oss spybøtta - Designere kaller ham «the next big thing». Vi synes «thing» er ganske så passende. Androgyne Pejic har også sagt at han håper å bli Victoria's Secret-modell en dag (gi oss spybøtta), sto det blant annet.

Flere av leserne ble svært opprørt av den slemme teksten, og FHM har nå fjernet den fra nettsida si. I skrivende stund står det ingen ting om Andrej.

Selve bladet med lista er allerede gått i trykken, så der får ikke FHM endret noe. Teksten der er derimot mindre sjikanerende, ifølge The Washington Post.

Beklager Bladet beklager fadesen.

- Dessverre ble teksten til Andrejs bilde ikke redigert før den ble lagt ut på nettet. Da vi skjønte hva som hadde skjedd, tok vi den bort og beklager dersom noen følte seg støtt. FHM har snakket med den som skrev dette, og har sørget for at det aldri skjer igjen, sier en talsmann for bladet til The Telegraph.

Pejic har skapt bølger i moteverdenen med sitt androgyne utseende og villighet til å vise klær for både kvinner og menn.

MED BRUDESLØR: Andrej Pejic (19) blir hyllet for å ha Cindy Crawfords ansikt og Kate Moss sin kropp. Foto: STELLA PICTURES
MED BRUDESLØR: Andrej Pejic (19) blir hyllet for å ha Cindy Crawfords ansikt og Kate Moss sin kropp. Foto: STELLA PICTURES Vis mer

- Noen ganger føler jeg meg mer som en kvinne, andre ganger føler jeg meg som en mann, sa Pejic i et intervju tidligere i år, gjengitt av Daily Mail.

- Folk tenker på meg som en kvinne - Jeg er sikker på at folk flest tenker på meg som en kvinne. Det plager meg ikke lenger, jeg synes det er greit. Jeg synes ikke jeg ser uvanlig ut.

19-åringen ble oppdaget i fjor sommer, og går sin seiersgang på verdens catwalker.

Den franske designeren Jean Paul Gaultier er opptatt av å utfordre kjønnsrollene, og var den første til å bruke Pejic i kvinneklær på motevisning.

I januar brukte han unggutten igjen. Pejic fikk det ærefulle oppdraget ved å avslutte showet med å spankulere opp catwalken i brudekjole og slør.

POPULÆR MODELL: Andrej Pejic har blitt brukt i reklamekampanjer for blant annet Jean Paul Gaultier og Marc Jacobs. Her er han avbildet sammen med Karolina Kurkova (t.v.). Foto: STELLA PICTURES
POPULÆR MODELL: Andrej Pejic har blitt brukt i reklamekampanjer for blant annet Jean Paul Gaultier og Marc Jacobs. Her er han avbildet sammen med Karolina Kurkova (t.v.). Foto: STELLA PICTURES Vis mer