Drake Bell:

- Han er et monster

Skuespilleren er dømt til to års betinget fengsel og samfunnsstraff for misbruk mot ei mindreårig jente.

DOM: Skuespiller Drake Bell er dømt til to års betinget fengsel og 200 timers samfunnsstraff. Foto: Jordan Strauss / AP / NTB
DOM: Skuespiller Drake Bell er dømt til to års betinget fengsel og 200 timers samfunnsstraff. Foto: Jordan Strauss / AP / NTB Vis mer
Publisert

Den amerikanske skuespilleren og musikeren Drake Bell (35) er dømt til to års betinget fengsel for en forbrytelse som involverte ei mindreårig jente, skriver People.

Bell - som fikk sitt gjennombrudd med situasjonskomedien «Drake & Josh» i 2004 - erkjente straffskyld i saken 23. juni. Skuespilleren skal blant annet ha innrømmet å ha «satt et barn i fare», samt utsatt den mindreårige jenta for «skadelige ting».

Dommen fra retten i Cleveland ble kjent etter en høring mandag, der Bell deltok via videooverføring. Retten bestemte også at skuespilleren må gjennomføre 200 timer med samfunnsstraff, i tillegg til at han er nektet å ta kontakt med fornærmede.

Den fornærmede jenta har i dag blitt 19 år. I rettshøringen mandag hevdet hun at skuespilleren skal ha «groomet» henne da hun var tolv år gammel, og i tillegg ha misbrukt henne seksuelt da hun 15 år gammel.

Hun hevdet også at Bell sendte bilder av kjønnsorganet sitt til henne.

DØMT: Skuespiller Drake Bell ble dømt i retten i Cleveland mandag. Foto: Matt Baron / REX / Shutterstock / NTB
DØMT: Skuespiller Drake Bell ble dømt i retten i Cleveland mandag. Foto: Matt Baron / REX / Shutterstock / NTB Vis mer

- Han skadet meg

I retten framførte fornærmede en uttalelse over Zoom:

«Jeg valgte å skrive denne uttalelsen fordi jeg vil at rettferdigheten skal seire mer enn noe annet», sa hun innledningsvis, før hun beskrev det som feigt at Bell ikke møtte fysisk i retten:

«Den eneste gangen den tiltalte har møtt i retten, var da tiltalen ble lest opp 3. juni, som fant sted før media fikk nyss i saken. Han har deltatt i retten over Zoom i dag, i stedet for å møte opp personlig. Dette overrasker meg ikke, og viser hvor feig han er - men jeg er ikke feig».

TI ÅRS FENGSEL: YouTube-stjernen Austin Jones ble dømt til ti års fengsel. Reporter/video: Fredrik N. Filtvedt / Dagbladet / YouTube. Vis mer

Den fornærmede kvinnen beskrev seinere at overgrepene har ført til store plager med panikkangst og mareritt. Hun har også måttet betale flere tusen dollar for terapibehandling, skriver People.

«Han var beregnende. Han skadet meg og misbrukte meg seksuelt. Han er et monster og en fare for barn», sa hun videre i høringen mandag.

Skuespillerens advokat, Ian Friedman, sa i høringen at klienten hans har tatt ansvaret sitt i denne saken, men bestred at det skal ha skjedd noen utveksling av nakenbilder mellom Bell og offeret. Friedman mente at det ikke finnes noen bevis for dette.

SNAKKER UT: En rekke kvinner snakker ut om overgrep, i den nye Netflix-dokumentarserien «Jeffrey Epstein: Filthy Rich». Se traileren. Vis mer

Beklaget

I høringen mandag beklaget skuespilleren sine handlinger, og hevdet at han ikke hadde til hensikt å såre offeret.

«Jeg godtar dette fordi oppførselen min var feil. Jeg beklager at offeret ble skadet på noen måte, men det var åpenbart ikke min intensjon. Jeg har tatt denne saken veldig, veldig alvorlig. Og igjen, jeg ønsker bare å beklage til henne og alle andre som har blitt berørt av mine handlinger», sa Bell.

I retten la dommerne vekt på at skuespilleren skal ha brukt sin kjendisstatus til å utnytte den mindreårige jenta.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer