<MYE KRANGLING: Men til slutt falt valget på åtte stykker som får en ny sjanse i «Norske talenter». Foto: Thomas Reisæter
<MYE KRANGLING: Men til slutt falt valget på åtte stykker som får en ny sjanse i «Norske talenter». Foto: Thomas ReisæterVis mer

- Han er jo fra samme hood som meg

Jan Fredrik har gitt Tromme- Baard (17) en ny sjanse i «Norske talenter».

Neste fredag er det siste semifinale i «Norske talenter», og deltakerne er talenter som har røket ut, men som dommerne mener fortjener en ny sjanse.

– Om du ser programmet, har du jo sett uenigheten i full blomst. Dommeren med mest utholdenhet får flest av sine favoritter til semifinalen, sier Jan Fredrik Karlsen.

De åtte som får en ny sjanse er dansegruppa Cre-8, trommeslager Baard Kolstad (17), imitator Ingve Connolly Gran (24), operasanger Lydia Hoen Tjore (14), balansekunstner Arez Mehraban (22), dikter Maximillian Berle-Østraar (10), danser Pernille Brenni Brovold (10) og moonwalkdanser John Stistrup (22).

Inhabil Jan Fredrik
Det ble en het diskusjon før dommerne kom fram til disse åtte talentene.

TROMMISEN: Baard T.H Kolstad (17) fra Asker er jan Fredriks favoritt. - Han er jo fra samme hood som meg, sier dommeren og gir gutten en ny sjanse.  Foto: TV 2
TROMMISEN: Baard T.H Kolstad (17) fra Asker er jan Fredriks favoritt. - Han er jo fra samme hood som meg, sier dommeren og gir gutten en ny sjanse. Foto: TV 2 Vis mer

– Vi er ikke alltid enige, men klarer å beholde sinnsroen. Det blir en kamp, det er vi forberedt på, sier Mia Gundersen.

Ekstrasjansen gir en anledning til å rette opp tabber dommerne har gjort.

– For et par uker siden gjorde vi en gedigen feil som gjorde at en deltaker røyk ut. Jeg bestemte meg for å fighte for å få deltakeren til semifinalen, sier Jan Fredrik Karlsen, uten å røpe hvem denne deltakeren er.

Stor fan
Han avslører derimot at han er stor fan av trommeslageren Baard Kolstad (17), som ble trumfet gjennom til semifinalen.

TILBAKE: Lydia Hoen Torje (14) som synger opera. Foto: TV 2
TILBAKE: Lydia Hoen Torje (14) som synger opera. Foto: TV 2 Vis mer

– Her er jeg litt inhabil, han er jo fra samme hood som jeg. Han ble spurt om hvem favorittrommisen hans er, så svarte han «Mulen». Det er jo fatter’n! stråler Jan Fredrik.

– Noen ganger har vi sett folk med ekstremt mye talent, men som driter seg ut der og da, og som burde få prøve igjen. Det er dritkult at disse åtte får en ny sjanse, sier hoveddommer Thomas Giertsen. Kun én av de åtte utvalgte har sang som sitt talent.

– Ettersom det er så mange andre sangkonkurranser, er det et poeng å unngå at også årets «Norske talenter»-vinner blir en sanger?

– Hvis vedkommende er talentfull, er ikke det noe problem, svarer jurysjef Giertsen, og Karlsen understreker at de selvfølgelig ikke filtrerer vekk sangerne.

TILBAKE: Maxmillian Berle-Østraat (10) som dikter med tourettes.
TILBAKE: Maxmillian Berle-Østraat (10) som dikter med tourettes. Vis mer

– Så får du kanskje et nytt tilskudd til artiststallen din?

– Det er absolutt ingen automatikk i at «Norske talenter»-sangere blir representert av Playroom, avviser Jan Fredrik Karlsen, som er manager for fjorårets vinner Erlend Bratland, samt «Idol»-navn som Kurt Nilsen og Alejandro Fuentes.

Bredde
– Det viktigste når vi velger, er å få fram bredden. Selve styrken til showet er jo annerledesheten. Den er viktig for å gjøre det mest mulig underholdende, sier Jan Fredrik Karlsen.

Til forskjell fra de andre semifinalene, er det bare én av talentene fra fredagens show som kommer videre til finalen 8. mai.

TILBAKE: Ingve Connolly Gran (24), imitator.
TILBAKE: Ingve Connolly Gran (24), imitator. Vis mer