Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Nina Jensen:

- Han er med meg hele tida

44-åringen åpner seg om den første jula uten samboeren.

FØRSTE JULA UTEN SAMBOEREN: Det blir en annerledes julefeiring i år for Nina Jensen og sønnen Eik. I et intervju i Se og Hørs julenummer forteller hun om savnet etter samboeren Nicolai Roan. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet
FØRSTE JULA UTEN SAMBOEREN: Det blir en annerledes julefeiring i år for Nina Jensen og sønnen Eik. I et intervju i Se og Hørs julenummer forteller hun om savnet etter samboeren Nicolai Roan. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet Vis mer

I august kom den triste beskjeden om at miljøaktivisten Nina Jensens (44) samboer, Nicolai Roan, hadde gått bort som følge av hjernekreft. Roan sovnet stille inn med hele familien rundt seg.

Nyheten om dødsfallet delte Jensen selv på sin Facebook-profil:

- Jeg savner deg så inderlig; savner stemmen din; pusten din; lukten din; armene dine rundt meg; at du holder hodet mitt i hendene dine og sier at alt skal gå bra; at ingenting er umulig; de nydelige øynene dine som stirrer dypt inn i mine; å prate med deg; alle de gode rådene dine; at du alltid fikser alt; omsorgen din; at du alltid setter andre foran deg selv; at du alltid har vist at det umulige er mulig. Jeg savner ALT ved deg, var noe av det hun skrev den gang.

- Han er med meg hele tida

Til Dagbladet fortalte Jensen at samboeren hadde kjempet intenst de siste månedene, men at kreften dessverre ikke lot seg overvinne tross hans heroiske innsats.

JULENUMMER: Det er i fredagens utgave av Se og Hør at Nina Jensen forteller åpenhjertig om savnet etter samboeren. Foto: Faksimile
JULENUMMER: Det er i fredagens utgave av Se og Hør at Nina Jensen forteller åpenhjertig om savnet etter samboeren. Foto: Faksimile Vis mer

I Se og Hørs julenummer forteller Jensen nå om hvordan den første jula uten samboeren blir. I fjor var de alle samlet med sønnen Eik på Røros, men i år er det en spesiell person som mangler. I intervjuet legger ikke Jensen skjul på at savnet etter Roan er uendelig stort.

- For oss som elsket naturen, så er det der Nicolai fortsatt er. Og som jeg har sagt og skrevet før, han lever videre i hver en celle i kroppen min. Jeg føler det faktisk. Han er med meg hele tida, forteller 44-åringen til Se og Hør.

Videre forteller Jensen at hun kommer til å fortelle sønnen at Roan ble «kalt ut til et stort oppdrag i universet» hvor han nå kjemper større kamper.

ÅPEN OM DEN TØFFE TIDA: Nina Jensen forteller åpenhjertig om sorgen etter sin avdøde samboer Nicolai Roan. Her er de to avbildet sammen med sønnen Eik sommeren 2018. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet
ÅPEN OM DEN TØFFE TIDA: Nina Jensen forteller åpenhjertig om sorgen etter sin avdøde samboer Nicolai Roan. Her er de to avbildet sammen med sønnen Eik sommeren 2018. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet Vis mer

- Når Eik trenger trøst eller energi, så kan han gå ut og kikke opp på den største stjerna på himmelhvelvet. Der er pappaen hans, fortsetter hun.

Prøver sitt beste

At jula blir ekstra tøff i år er Jensen fullstendig klar over, men hun skal likevel gjøre sitt beste for å feire med sin nærmeste familie, og prøve å finne styrken i det samholdet.

Jensen innrømmer at Roan ikke ønsket at hun skulle lide seg gjennom jula, men at hun heller skulle prøve å gjøre det beste ut av det, spesielt for sønnens del.

- Det er ikke lett, men jeg prøver å stramme meg opp og sier: «Kom igjen! Det er bare å gyve på». Jeg som ikke er kreativ engang, har laget egen julekrans som henger utenfor inngangsdøra. Når jeg ser på den, hører jeg liksom Nicolais stemme som forteller at han er stolt av meg.

Siden ektemannens bortgang har Jensen flere ganger delt åpenhjertige innlegg om sorgen. I oktober, bare to måneder etter tapet av samboeren, delte hun et innlegg på Facebook.

- Min elskede Nicolai. Nå er det to måneder siden du gikk bort, men det føles samtidig som om det var i går. Jeg er et sted mellom fornektelse, aksept og bunnløs sorg, og ingen av disse er steder jeg vil være. Livet er uten farger, tomt og bare utrolig vondt. Samtidig vet jeg at du ville hatet at jeg hadde det sånn og hadde gitt meg et gigantisk spark bak for å komme meg opp igjen, var noe av det Jensen skrev den gang.

Eksperimentell behandling

Da Roan fikk beskjed om at han hadde fått hjernekreft, i fjor måtte han gjennom flere operasjoner. På tampen av året gjennomgikk han nok en operasjon, etter at legene mistenkte at svulsten var kommet tilbake.

Den gang kom legene med gladmeldingen om at det verken dreide seg om en svulst eller kreft.

Seks måneder seinere var realiteten en annen. Det avslørte Jensen selv i et lengre innlegg på sin Facebook-side.

«Denne sommeren blir den viktigste i hele mitt liv. Det er sommeren vi skal vinne kampen mot hjernekreften», åpnet Jensen Facebook-innlegget.

I innlegget forklarte hun at nye MR-bilder viste at samboerens hjernesvulst var tilbake på to steder. Den vokste i tillegg raskt.

Som følge av svulsten, sleit Roan med språket, synet og hadde mistet motorikken på høyre side. Svulsten satt på en måte som gjorde at den ikke kunne opereres ut, og Jensen skrev at de i stedet testet alle former for eksperimentell behandling, inkludert immunterapi.

ÅRETS FORBILDE: Christine Koht ble kåret til årets forbilde under Se og Hørs kjendisgalla 2019. Video: Privat Vis mer

Snakket ut om den tøffe tida

I Facebook-innlegget benyttet 44-åringen også anledningen til å komme med noen varme ord om Roan.

«Nicolai er ufattelig tøff, klager aldri og kjemper som en helt! Er så imponert og stolt over kjæresten min», skrev hun, etterfulgt av et hjerte.

I oktober i fjor snakket både Jensen og Roan om kreftkampen i Dagbladet Magasinet.

- Vi hadde akkurat blitt mamma og pappa til verdens vakreste baby. Vi var overlykkelige, og i tre uker følte jeg meg som verdens heldigste, sa Jensen.

De to samboere gjennom ti år fikk med ett verden snudd fullstendig på hodet.

- Det er som å gå fra himmel til helvete på to sekunder.