STØTTER:  Komiker Rigmor Galtung støtter kollegaen. Hun har selv vært åpen om sine psykiske problemer, og mener Bøe har alt og vinne på å være åpen. 

Foto: Bjørn Langsem/DAGBLADET.
STØTTER: Komiker Rigmor Galtung støtter kollegaen. Hun har selv vært åpen om sine psykiske problemer, og mener Bøe har alt og vinne på å være åpen. Foto: Bjørn Langsem/DAGBLADET.Vis mer

- Han har alt å vinne på å være åpen

Rigmor Galtung støtter komiker-kollegaen.

(Dagbladet): Gjennom et innlegg på Moss avis i kveld, står komiker og politiker Brede Bøe fram som HIV-positiv, bipolar og med et alkoholproblem.

Rigmor Galtung har tidligere stått fram med sin bipolare lidelse, og i 2010 ga hun ut boka «Fullt lys og stummende mørke». Nå støtter hun kollegaen i at han tørr å være åpen.

- Jeg syns det er kjempetøft, og tror han har alt å vinne på åpenheten. Jeg har selv vært åpen i flere år, og fått mange positive tilbakemeldinger på det. Ved å gjøre det risikerer man visse stigma, men det er faktisk veldig viktig å tørre og gjøre dette. Det er rett og slett fantastisk at han gjør dette. You go, boy, sier Galtung om Bøe til Dagbladet.

- Viktig Galtung ble i 2001 innlagt på psykiatrisk avdeling ved Lovisenberg sykehus. Hun hadde diagnosen reaktiv psykose.

Hun følte etter hvert at det var ikke var noen vei utenom åpenheten.

- Jeg følte at det var en tvingende nødvendighet, og det har jeg aldri angret på det. Det kan også hjelpe andre, og derfor er det fantastisk at han tør. Jeg tror det er bra å få satt noen ord på det man har følt, og at det er viktig at også offentlige personer viser at man kan ha problemer, sier Galtung.

- Sannheten Brede Bøe skriver innlegget på nettavisa for å slå et slag for åpenheten.

Galtung forteller at hun hadde enkelte tanker om at hennes åpenhet kunne være ugunstig for jobben, men at hun likevel måtte ta sjansen.

- Herregud, dette er meg, og jeg kan ikke noe for det. Jeg har ikke tatt et bevisst valg for å få en bipolar lidelse. Ingen kan si noe på hvem du er, den du er er sannheten, sier Galtung.

ÅPEN:  Komiker og politiker Brede Bøe står i kveld fram på Moss Avis sin nettside med at han er HIV-positiv, har alkoholproblemer og har en bipolar-lidelse. Foto:
Foto EIK/ROBERT S. Dagbladet
ÅPEN: Komiker og politiker Brede Bøe står i kveld fram på Moss Avis sin nettside med at han er HIV-positiv, har alkoholproblemer og har en bipolar-lidelse. Foto: Foto EIK/ROBERT S. Dagbladet Vis mer