Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

- Han har fått en del tyn for det

Han er akkurat som pappa, sier lagkameratene om Rasmus Petersen (25), Drillos ukjente danske sønn.

DRIBLEFANT: Drillos hittil ukjente sønn Rasmus Petersen er en av Danmarks beste futsalspillere. 25-åringen omtales som en hurtig og driblesterk angrepsspiller. Københavneren spiller ønsker ikke å uttale seg om sin far ennå. Foto: Per Kjærbye
DRIBLEFANT: Drillos hittil ukjente sønn Rasmus Petersen er en av Danmarks beste futsalspillere. 25-åringen omtales som en hurtig og driblesterk angrepsspiller. Københavneren spiller ønsker ikke å uttale seg om sin far ennå. Foto: Per Kjærbye Vis mer

KØBENHAVN/OSLO (Dagbladet): Da de fleste ventet på nyheter om gressmatta på Ullevaal stadion eller Nicklas Bendtners skadesituasjon, kom den danske avisa B.T. med gårsdagens definitive nyhetsbombe:

Ikke bare har Egil «Drillo» Olsen en hittil ukjent sønn. Gutten er til og med dansk.

Det norske lagets pressemøte på Ullevaal stadion ble fullstendig overskygget av nyheten om Drillos hemmelige, danske sønn.

La saken død Den norske bossen lot seg imidlertid ikke prege av nyheten. Først la han saken død overfor spillerne. Så gjorde han det samme overfor det norskdanske pressekorpset.

- Skal jeg stå her, skal dere snakke om fotball. Prøver dere noe annet, så går jeg, sa Drillo bestemt.

En annen som tok det hele med fatning var nettopp Drillos sønn, Rasmus Petersen.

Av hensyn til pappa Egil har 25-åringen valgt å ikke snakke til pressen, men Dagbladet vet at han synes det er hyggelig at historien endelig er kjent.

Kort bekjentskap Det var før Drillo møtte sin nåværende kone, Sigrun Vedelden, at han i 1984 hadde et bekjentskap med en dansk kvinne. Det resulterte i sønnen Rasmus, og i 25 år er det bare Drillos nærmeste familie som har visst om ham.

Petersen er lærer, er blant Danmarks beste futsal-spillere og bor i bydelen Frederiksberg i København.

Spillende trener i Petersens futsalklubb, Boldklubberne Gostrup og Albertslund, Christian Koustrup, sier til Dagbladet at de lenge har visst at Rasmus Petersen er Drillos sønn.

- Å ja, lenge. Ti år, sikkert. Han har fått en del tyn for det, sier han.

Koustrup har ikke lagt merke til noe forsøk på hemmeligholdelse, og sier at de har fortalt både nordmenn og dansker om sønnen til Drillo.

- Laget vårt deltok i en futsalturnering i Kristiansand i 2006, og da fortalte en av spillerne våre en norsk journalist at Rasmus var Drillos sønn. Journalisten virket merkelig nok helt uinteressert, så han trodde nok ikke på oss, sier Koustrup.

Venner på Facebook Daglig leder i futsalklubben, Hans-Henning Jacobsen, bekrefter at klubben har kjent til historien.

- Både vi og de nærmeste vennene har visst om dette så lenge vi har kjent Rasmus. Når det gjelder dette går han helt stille i dørene, sier Jacobsen.

Drillo har fra før tre barn, sønnene Morten og Toivo, og datteren Kine med kona Vedelden. Rasmus Petersen er venn med både Drillos datter Kine og kone Sigrun på Facebook.

PAPPA: Egil «Drillo» Olsen er faren til en av Danmarks beste futsalspillere. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
PAPPA: Egil «Drillo» Olsen er faren til en av Danmarks beste futsalspillere. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Dagbladet vet at landslagssjefen har et godt forhold til den hittil ukjente sønnen, og at han blant annet var på besøk i London da Olsen var trener i Wimbledon. De to ser også en del fotball sammen, og Petersen har blant annet vært med Drillo på en Champions League-
finale.

Hans-Henning Jacobsen i Petersens futsalklubb mener Drillos sønn er i danmarkstoppen.

- Han er en av de beste angriperne vi har. Rasmus har arvet farens evner til å forvirre motstanderen og stjele ballen. Uberegnelighet er hans styrke, og han skyter helt fantastisk. Han er som sin far, sier Jacobsen.

- Umulig å bli klok på Den beskrivelsen kunne også passet Drillo i hans aktive spillerkarriere. 68-åringen ble i sin tid beskrevet som en egoistisk driblefant. Han spilte i blant annet Østsiden og Vålerenga, og står med 16 A-lagskamper.

Når Dagbladet treffer Christian Koustrup, snakker han med Petersen på telefon, og når vi spør om det er noe han har lyst til å videreformidle gjennom treneren, er svaret:

- Hvis du skal videreformidle et budskap, må det være at jeg ikke er like tjukk i hodet som treneren min, som stiller opp for media, sier han og ler.

Vil bli trener Etterpå forteller Koustrup at Petersen kan komme til å følge i sin fars fotspor.

- Jeg tror nok han har lyst til å bli trener selv. Han er i hvert fall glad i å bestemme hva som skal foregå utpå banen, sier han.

- Hvem holder Rasmus med lørdag kveld?

- Jeg tror nok han holder med Danmark, men samtidig håper han nok at det går godt for sin far.

GOD VENN: Christian Koustrup er spillende trener for Rasmus Petersens futsallag og en god venn av Drillos sønn. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet
GOD VENN: Christian Koustrup er spillende trener for Rasmus Petersens futsallag og en god venn av Drillos sønn. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling