Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Robert De Niro:

- Han har ikke penger

Har ikke råd til å punge ut for ekskona.

I TRØBBEL: Robert De Niros ekskone mener at han skal gi henne enda mer i stønad. Det mener stjerna at han ikke har råd til. Foto: NTB Scanpix
I TRØBBEL: Robert De Niros ekskone mener at han skal gi henne enda mer i stønad. Det mener stjerna at han ikke har råd til. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Den amerikanske filmstjerna Robert De Niro (76) har med åra blitt et av de største ikonene i Hollywood. Han har vunnet flere Oscar-statuetter, og har foreviget karakterer i storfilmer som «Taxi Driver», «Mafiabrødre» og nå nylig i Netflix-suksessen «The Irishman».

En skulle dermed tro at han muligens kunne ha veltet seg i penger og eiendom, men slik er det ikke. Ifølge skuespillerens egne advokater er ikke økonomien hans slik den en gang var, og det skal begynne å bli tomt i kassa.

De nye opplysningene kommer opp som følge av en sak han og ekskona Grace Hightower (65) nå er i retten for. Det skriver The Independent, som forklarer at De Niro finansierer deler av livet til ekskona.

KLAMMERI: Grace Hightower har som et nødordre bedt om at eksmannen gir henne mer penger. Det har han ikke råd til, forteller advokatene hans. Foto: NTB Scanpix
KLAMMERI: Grace Hightower har som et nødordre bedt om at eksmannen gir henne mer penger. Det har han ikke råd til, forteller advokatene hans. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I den forbindelse har hun bedt om å få mer stønad av eksmannen. I dag får hun rundt 50 000 dollar i måneden, men nå har hun søkt om å øke beløpet til 100 000 dollar i måneden - som et nødordre. Det betyr altså at hun helst vil ha muligheten til å bruke rundt 950 000 norske kroner i måneden, på eksmannens regning.

BLIR SINT: Skuespiller Robert de Niro refser kritikerne på direktesendt TV. Video: CNN Vis mer

Knallharde

Advokatene hennes argumenterer dessuten for at hun tidligere fikk utbetalt 100 000 dollar, men at dette ble kuttet. De mener derfor at de bare søker om å få tilbake beløpene som gikk tapt. I rettsmøtet, som ble gjennomført på Skype, ble det også uttrykt misnøye med at hun og barna blir holdt unna en eiendom - der skuespilleren har tilbrakt de siste månedene på grunn av pandemien.

De Niros advokater er på sin side knallharde. De mener at skuespilleren ikke har råd til å utbetale mer til ekskona, fordi han de siste månedene har tapt mye på pandemien. I tillegg til å være skuespiller, som jo akkurat nå er et relativt stillestående yrke, er han også restaurantinvestor.

Han eier aksjer i blant annet Nobu og Greenwich Hotel, som begge har tapt store summer de siste månedene. Caroline Krauss, en av skuespillerens advokater, fortalte i retten at Nobu har tapt 4,9 millioner dollar i april og mai alene. Det tilsvarer rundt 46,9 millioner norske kroner.

EIER: Robert De Niro er en av eierne av luksusrestaurantkjeden Nobu, som med åra har blitt et kjendishotspot. Her er han fotografert med den japanske kokken Nobuyuki «Nobu» Matsuhisa da de åpnet restaurant i Moskva i 2009. Nå går det dårlig med kjeden, på grunn av pandemien. Foto: NTB Scanpix
EIER: Robert De Niro er en av eierne av luksusrestaurantkjeden Nobu, som med åra har blitt et kjendishotspot. Her er han fotografert med den japanske kokken Nobuyuki «Nobu» Matsuhisa da de åpnet restaurant i Moskva i 2009. Nå går det dårlig med kjeden, på grunn av pandemien. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Dermed måtte skuespilleren punge ut for å betale andre investorer. Han måtte låne en halv million dollar, 4,7 millioner kroner, av en forretningspartner for å få betalt dem. «Han har ikke penger», sa advokaten i retten om den prekære situasjonen.

De mener det er trolig at De Niro muligens kommer til å tjene 7,5 millioner dollar i år, om ting begynner å snu seg snart. Summen, som i norske kroner er 71 millioner kroner, burde man kunne være fornøyd med. Advokatene mener likevel at pengene går like fort ut som de kommer inn.

- Disse folka har, til tross for hans robuste inntekt, alltid klart å bruke mer enn han har tjent. Derfor kan ikke denne 76 år gamle mannen gå av med pensjon, for selv om han hadde villet det, hadde han ikke hatt råd til disse utgiftene, sier advokaten.

- JEG VIL SLÅ HAM: Skuespilleren Robert De Niro sparer ikke på adjektivene i sin beskrivelse av Donald Trump. Video: #VoteYourFuture / CNN Vis mer

- Tror ikke på

Det ble dessuten påpekt i retten at ektepakten paret skrev under i 2004 ikke gir Hightower rett til så mye hun krever. I den står det at De Niro må betale kona en million dollar årlig, dersom han tjener 15 millioner dollar eller mer. Går inntekten ned, bør utbetalingene til ekskona også gjøre det proporsjonalt.

Advokatene til Hightower er på sin side av en annen oppfatning. Kevin McDonough, som forsvarer ekskona, mener at skuespilleren bruker pandemien som en unnskyldning.

- BRUKER MER: De Niros advokater går hardt ut mot ekskona hans, og sier i retten at hun «bruker mer enn han klarer å tjene». Det er hennes advokater helt uenige i. Foto: NTB Scanpix
- BRUKER MER: De Niros advokater går hardt ut mot ekskona hans, og sier i retten at hun «bruker mer enn han klarer å tjene». Det er hennes advokater helt uenige i. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg tror ikke på at en mann som har en innrømmet formue på 500 millioner dollar, og som tjener 30 millioner dollar i året, plutselig i mars må kutte ned på hva han gir henne med 50 prosent, sa han i retten.

Dommeren i saken bestemte seg likevel for å la saken gå i skuespillerens favør. Grensa blir på 50 000 dollar i måneden, men De Niro er nødt til å betale en sum på 75 000 dollar, rundt 715 000 kroner, for at hun skal finne seg et sommerhus sammen med de to barna sine.

Paret har barna Helen (8) og Elliot (21) sammen. Ekteskapet deres var svært turbulent, noe tida etter skilsmissen også åpenbart er. I 2018 skilte de seg, etter å ha vært sammen i mer enn 30 år.

«The Raging Bull»-skuespilleren traff Hightower i 1987 da hun jobbet på Londons berømte restaurant Mr. Chow. Ti år seinere, sommeren 1997, giftet de seg.

Dette var ikke første gang de to har skilt lag.

I 1999 søkte Hollywood-legenden om skilsmisse fra kona, og en diskusjon om omsorgsretten for sønnen var i gang. Likevel kom De Niro og Hightower fram til en enighet, og skilsmissen ble aldri noe av.

I 2004 fornyet duoen ekteskapsløftene sine foran et stjernespekket publikum. Kjendiser som blant andre Martin Scorsese, Meryl Streep og Tom Brokaw, ble vitne til seremonien, ifølge People.

I tillegg til sine to barn med Grace Hightower, så har De Niro også dattera Drena (48) og sønnen Raphael (44) med sin første kone, Diahnne Abbott (75), samt tvillingsønnene Julian og Aaron (24) med ekskjæresten Toukie Smith (64).

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!