MGP-DEBUT: Tomine Harket (16), datter av Morten Harket, scenedebuterer som soloartist under kveldens MGP-delfinale. Tomine er årets yngste deltaker. Foto: HÅKON EIKESDAL
MGP-DEBUT: Tomine Harket (16), datter av Morten Harket, scenedebuterer som soloartist under kveldens MGP-delfinale. Tomine er årets yngste deltaker. Foto: HÅKON EIKESDALVis mer

- Han har jo skrevet barndomsminnene mine

Tomine Harket (16) får hjelp av låtskriveren til Britney Spears og Westlife.

||| (Dagbladet): I kveld får Tomine Harket (16) sin scenedebut som soloartist. Hun synger låta "Be Good To Me" under den andre semifinalen i Melodi Grand Prix i Bodø.

Teksten er skrevet av stefaren Tommy LaVerdi, mannen til mamma Camilla Malmquist Harket, og Peter Ställmark.

- Det viktigste med låta for meg er at stefaren min var med på å skrive den, da føler jeg mye nærhet til den, sier Harket til Dagbladet.

Men uavhengig av om datteren til a-ha-vokalist Morten Harket går videre i kveld eller ikke, fortsetter arbeidet med å bygge opp 16-åringen som artist.

Senere denne måneden drar nemlig Harket til Stockholm for å jobbe med den svenske låtskriveren Jörgen Elofsson, en av skandinavias mest suksessrike låtskrivere. Han har skrevet et titalls nummer én-hiter i USA og Storbritannia, og har en misunnelsesverdig CV.

BETYR MYE: Tomine Harket er datteren til Morten Harket, men det er stefaren Tommy La Verdi som har skrevet "Be Good To Me", som hun framfører i kveld. Foto: Håkon Eikesdal
BETYR MYE: Tomine Harket er datteren til Morten Harket, men det er stefaren Tommy La Verdi som har skrevet "Be Good To Me", som hun framfører i kveld. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer

Blant annet har han skrevet en rekke av de mest kjente låtene til popfenomenet Britney Spears, i tillegg til hitlistetopper for Westlife, Kelly Clarkson og Leona Lewis.

Minner fra barndommenHarket gleder seg enormt til å jobbe med Elofsson, og forteller at hun ennå ikke har rukket å fordøye nyheten skikkelig.

- Jeg tror ikke jeg kommer til å merke det skikkelig før jeg er der sammen med ham. Det er veldig rart å tenke på. Det er jo han som har skrevet barndomsminnene mine, og jobbet med alle artistene jeg forgudet da jeg var yngre, sier hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hun nevner blant annet hitlåter som Britney Spears' "Sometimes" og Westlifes "If I Let You Go", begge skrevet av Elofsson.

FÅTT SVENSKEHJELP: Britney Spears' "Sometimes" er en av superhitene ført i pennen av Jörgen Elofsson. Foto: AP
FÅTT SVENSKEHJELP: Britney Spears' "Sometimes" er en av superhitene ført i pennen av Jörgen Elofsson. Foto: AP Vis mer

- Jeg elsker de sangene, det er skikkelig mimresanger fra barndommen min, sier Harket.

Pappa på telefonNår hun går på scenen i kveld, er det uten korister, og uten pappa Morten i salen. Han er i Tyskland med a-ha, og er ifølge datteren veldig lei seg for at han ikke får sett henne opptre.

- Derfor må jeg gå til finalen, så han får sett meg der, sier Tomine.

Hun kommer likevel til å snakke med faren på telefon før framføringen, men ikke for å få tips om sceneopptredenen.

FÅTT SVENSKEHJELP: Noen av boybandet Westlifes største hiter er skrevet av svensken som nå skal jobbe med Tomine Harket. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet
FÅTT SVENSKEHJELP: Noen av boybandet Westlifes største hiter er skrevet av svensken som nå skal jobbe med Tomine Harket. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet Vis mer

- Jeg tenker ikke på ham på den måten. For meg er han pappa, ikke "Morten Harket". Dessuten har jeg god støtte i salen fra mamma og Tommy, sier Harket.

Skal finne tonenSelv om hun deltar i MGP med en ballade, og låtskriver Elofsson er mest kjent for sine hiter i den roligere delen av skalaen, er det likevel ikke opplagt at det er denne stilen som blir Harkets artistiske uttrykk.

Det er arbeidet med å finne Harkets uttrykk som skal finne sted i Sverige seinere denne måneden. Elofsson har fått oversendt noen låter med Harket, og syntes de hadde noe særegent over seg.

- Jeg er ikke en sånn type artist som han skriver for til vanlig. Han er veldig popete, mens jeg liker mye forskjellig, sier Harket, og nevner blant annet band The Killers og Lily Allen.

- Og så gjør hun jo mye av Hannah Montana, sier moren Camilla.

PÅ TELEFON: Pappa Morten Harket er i Tyskland med a-ha, men skal snakke med Tomine på telefon før hun går på scenen i kveld. Foto: EPA/OLIVER BERG
PÅ TELEFON: Pappa Morten Harket er i Tyskland med a-ha, men skal snakke med Tomine på telefon før hun går på scenen i kveld. Foto: EPA/OLIVER BERG Vis mer

Tomine ser bryskt på moren.

- Det er helt feil, mamma! Jeg synger låter av Miley Cyrus. Hun har sin egen musikk, Hannah Montana er rollen hun spiller i Disney-serien, sier hun og ler liksom-oppgitt.

Hva som kommer ut av samarbeidet med Elofsson er fortsatt for tidlig å si, men blir det vellykket kan samarbeidet fort havne på plate når den tid kommer. Så fort låtene er på plass starter arbeidet med å knytte henne til et plateselskapet.

- Djevler i magenMen på scenen i kveld må hun altså klare seg på egenhånd. Harket innrømmer at det kribler i magen.

- Innimellom får jeg skikkelig vondt. Det er nesten som det motsatte av sommerfugler i magen. Da må det være djevler i magen, sier hun og ler.

Sangen burde hun likevel være trygg på. Plateversjonen satt nemlig umiddelbart, og ble spilt inn på første forsøk.

- Jeg fikk helt sjokk selv. Jeg hadde aldri sunget sånn før, sier Tomine Harket.