FASCINERER FREMDELES: Marilyn Monroe er og blir et ikon. Foto: STELLA PICTURES
FASCINERER FREMDELES: Marilyn Monroe er og blir et ikon. Foto: STELLA PICTURESVis mer

- Han holder meg opptatt med matlaging og rengjøring

Marilyn Monroe skrev om husmorlivet som nygift 16-åring.

(Dagbladet): Det er snart 50 år siden Marilyn Monroe døde, men den dag i dag er interessen for blondina fremdeles stor.

I forgårs ble et brev skuespilleren skrev som nygift 16-åring solgt på auksjon for over 280 000 kroner, nesten dobbelt så mye som prisantydningen, ifølge Daily Mail.

Brevet er datert 14. september 1942, og ble skrevet og sent til fostermora Grace Goddard.

- Rengjøring og matlaging Norma Jeane Mortenson, som hun het ved fødselen, giftet seg med politimannen James «Jim» Dougherty i juni 1942. Over åtte blyantskrevne sider forteller Monroe om livet som nygift.

- Han holder meg virkelig opptatt med å rengjøre huset og stelle i stand måltider, alle fortalte meg at det er stort ansvar å være husmor, og jøss, det finner jeg ut etter hvert, skriver Monroe.

- Men det er virkelig gøy. Jimmy er så søt mot meg, faktisk vet jeg at om jeg hadde ventet fem eller ti år hadde jeg ikke funnet noen som behandler meg bedre. Jeg synes svært mye om ham, og vi har det fint sammen. Han er så søt på alle mulige måter.

- Det vakreste cocktailsettet Monroe beskriver det nye hjemmet sitt, og legger ved en plantegning av rommene og møblene.

Hun forteller også om bryllupet og en av gavene paret fikk.

- Det vakreste cocktailsettet jeg noen sinne har sett. Det er av ekte kobber. Settet består av et stort, rundt kobberbrett med en matte eller kork på den ene siden, og asbest på den andre til varme drikker. Så er det åtte kobberglass og åtte små kobberbrett til glassene. Det er også en liten kobberbøtte til isbiter. Det er virkelig vakkert.

Monroes ekteskap med Dougherty varte i fire år. Hun giftet seg senere med Joe DiMaggio og Arthur Miller.

Det ryktes også at hun hadde affærer med både John F. og Robert Kennedy.

MARILYNS FØRSTE EKTEMANN: Skuespilleren giftet seg med James Dougherty i 1942. De skilte seg i 1946. James Dougherty døde av leukemi 84 år gammel, og var alltid kjent som mannen som giftet seg med Marilyn da hun bare var 16 år gammel. Foto: EPA/BRENDAN MCDERMID/Scanpis
MARILYNS FØRSTE EKTEMANN: Skuespilleren giftet seg med James Dougherty i 1942. De skilte seg i 1946. James Dougherty døde av leukemi 84 år gammel, og var alltid kjent som mannen som giftet seg med Marilyn da hun bare var 16 år gammel. Foto: EPA/BRENDAN MCDERMID/Scanpis Vis mer