<strong>HADDE «STALKERE»:</strong> Psykolog og sexolog Kristin Spitznogle forteller at hun måtte flytte to ganger fordi hun ble plaget hjemme.
Foto: Gorm Kallestad / NTB sanpix
HADDE «STALKERE»: Psykolog og sexolog Kristin Spitznogle forteller at hun måtte flytte to ganger fordi hun ble plaget hjemme. Foto: Gorm Kallestad / NTB sanpix Vis mer

Stalking:

- Han kom med detaljerte beskrivelser av hvordan han skulle voldta og drepe meg

Psykolog og sexolog Kristin Spitznogle måtte flytte fra Oslo på grunn av «stalking».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I slutten av januar fortalte Dagbladet og Seoghør.no om hvordan modellikonet Vendela Kirsebom (50) har vært plaget av «stalkere» i en årrekke.

Mandag delte toppblogger Sophie Elise Isachsen (22) et innlegg på bloggen sin, der hun forteller at hun vurderer å flytte fordi hun blir plaget av folk som oppsøker hjemmet hennes.

I kjølvannet av Isachsens innlegg har den profilerte psykologen og sexologen Kristin Spitznogle (44) valgt å fortelle om sine erfaringer med stalking i et åpent innlegg på Facebook-profilen sin.

Der forteller Spitznogle om flere rystende episoder, som involverte både blotting, trusler og innbruddsforsøk:

«I Ullevål Hageby i Oslo opplevde jeg at nakne menn blottet seg nattestid ute i eplehagen min (med min egen sønn som del av et høyst ufrivillig publikum), mens en fast 'beundrer' la igjen ufrankerte brev i postkassa mi med kjærlighetserklæringer, og påfølgende detaljerte beskrivelser av hvordan han skulle voldta meg og drepe meg», skriver hun i Facebook-innlegget.

Støtter Sophie Elise

I innlegget, som er blitt omtalt av flere medier, forteller Spitznogle at stalkingen til slutt ble så ille at hun valgte å flytte fra Oslo.

44-åringen slo seg ned i Drammen, men der fortsatte trakasseringen, senest med et innbruddsforsøk og politiutrykning i 2015 . Situasjonen krevde at hun måtte flytte enda en gang.

Nå er det imidlertid blitt slutt på problemet, skriver hun i innlegget. Avslutningsvis oppfordrer hun folk til å også la Sophie Elise Isachsen få være i fred:

«I dag er det ingen som plager meg mer, og jeg føler bare med de som ikke får lov til å oppleve ro og trygghet i sitt eget hjem. Sophie Elise har forresten skrevet en glimrende selvbiografi, og er en imponerende ung kvinne. Nå må folk la henne få litt fred!» fastslår Spitznogle.

- Ble frarøvet tryggheten min

Overfor Dagbladet forklarer Spitznogle at hun fikk déjà vu til sin egen fortid da hun så medieoppslagene om Isachsens blogginnlegg mandag.

- Jeg har jo veldig mange dårlige erfaringer selv, så jeg ville bare uttrykke støtte og medfølelse med henne. Dette er jo en mulig bakside av det å være en profilert kvinne i media, dessverre.

Hun legger til at hun anser Isachsen som en «usedvanlig oppegående ung kvinne», og at hun derfor ville komme med en støtteerklæring.

- Folk bør forstå at man må få være i fred i sitt eget hjem selv om man er en offentlig person. Jeg opplevde å bli fullstendig frarøvet tryggheten i mitt eget hjem i flere år, og det er en veldig tung belastning, sier Spitznogle.

Sophie Elise Isachsen har for øvrig måttet tåle mye oppmerksomhet den siste tida. I fjor høst ble hun rådet av politiet til å slette et blogginnlegg om den kontroversielle Facebook-gruppa Mannegruppa Ottar. Et par dager senere valgte hun å anmelde medlemmer av gruppa.

Voldsalarm og FBI

Dette er ikke første gang den kjente sexologen og tidligere «Sexskolen»-programlederen forteller om sine erfaringer med plagsomme stalkere.

I et intervju med Se og Hør i starten av 2016 sa Spitznogle at hun hadde flyttet til hemmelig adresse og at hun valgte å gå med voldsalarm etter de mange ubehagelige episodene.

- Boligen vår har alt tenkelig av alarmer og overvåkning. Jeg kaller den bare «Fort Knox». Jeg lever også med voldsalarm, sa hun til Se og Hør den gang.

I likhet med Kristin Spitznogle, ble Vendela Kirsebom nødt til å ta grep da hun ble plaget av en stalker mens hun bodde i USA. FBI ble etter hvert koblet inn, og hun fikk full beskyttelse av politiet.

Da det viste seg at stalkeren befant seg i California, mens Kirsebom bodde i New York, ble tingene enda mer komplisert. Da måtte saken overføres til California før noe kunne gjøres.

- Jeg husker at jeg var utrolig redd, spesielt når det kom frem at denne mannen ikke var frisk. Heldigvis fikk de arrestert ham, fortalte Kirsebom i januar.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer