- Han la hånden på låret mitt og kysset meg på halsen

Sophie Elises bassengtur endte med at hun måtte flykte fra området. - Dessverre vanlig at jenter opplever slike situasjoner, sier Amnesty. 

MÅTTE FLYKTE: Sophie Elise Isachsen avslører på sin blogg at hun hadde et uhyggelig møte med en ukjent mann da hun solte seg ved bassengkanten på Ibiza nylig. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
MÅTTE FLYKTE: Sophie Elise Isachsen avslører på sin blogg at hun hadde et uhyggelig møte med en ukjent mann da hun solte seg ved bassengkanten på Ibiza nylig. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Toppblogger Sophie Elise Isachsen (21) deler gjerne både positive og negative erfaringer på bloggen sin.

Den siste uka har nordlendingen delt feriebilder fra sin sommerferie på Ibiza, men hun har ikke bare hatt hyggelige opplevelser på reisen, skriver Seoghør.no.

Tirsdag skrev hun nemlig et blogginnlegg med tittelen «Ikke ta champagne fra fremmede». Der beskriver hun hvordan hun måtte flykte fra bassengområdet etter at en ukjent mann ble alt for pågående.

Ville betale selv

21-åringen lå ifølge blogginnlegget alene ved bassenget da en mann kom bort til henne og begynte å snakke med henne.

Etter hvert ønsket han å kjøpe champagne til henne, men hun ønsket gjerne å betale for den selv.

Sophie Elise spør Jonas Gahr Støre om han føler seg som en flink pike

«Det fikk jeg ikke lov til av han, så han betalte. Det hater jeg om det er folk jeg ikke kjenner, for da føler jeg at jeg skylder dem noe, om dere forstår?

Så, vi ble sittende å drikke champagnen han hadde kjøpt, og etterhvert begynte han - ikke overraskende - å prøve seg på meg. Det er jo greit i seg selv, man kan jo bare si nei, og det gjorde jeg», skriver hun.

Overraskende reaksjon

Mannens reaksjon på avvisningen kom overraskende på Sophie Elise:

«Han hadde en hånd på låret mitt, kysset meg på halsen og jeg prøvde å komme meg unna og begynte med at jeg har kjæreste og hele den pakka der, dere vet jo.

Og da ropte han «so you just drink my champagne and then you're like this!?» ut over hele bassenget og jeg bare «øøøh...», så jeg ble skikkelig klein, samlet sammen tingene mine og småjogget bort derfra».

Seoghør.no har vært i kontakt med Sophie Elise via hennes talsperson, som sier at hun ikke har ytterligere kommentar til saken ettersom hun er på ferie.

Amnesty: - Ikke jenters ansvar

Politisk rådgiver Patricia Kaatee i Amnesty International Norge sier til Dagbladet at hun dessverre tror det er veldig vanlig at jenter opplever situasjoner som den Sophie Elise beskriver i blogginnlegget sitt.

Opererte nesa for to år siden. Fikk sjokk da hun så «før»-bildene: «Har ikke turt å klage»

- Til syvende og sist er ikke dette jenters ansvar, det er gutters ansvar. Det som er viktig er å si til gutter at det ikke er slik at du har rett til å kreve noe av et annet menneske selv om dere har hatt en hyggelig kveld og selv om du har spandert både det ene og det andre, sier Kaatee.

Hun legger til at det gjelder både for kvinner og menn.

- Når man spanderer noe må man gjøre det av et godt hjerte, ikke fordi man forventer å få gjenytelser.

Forebyggende kampanje

Kaatee forteller at norske Amnesty for tida har en kampanje som setter fokus på samtykke. Kampanjen er rettet spesielt mot russ og har som formål å forebygge voldtekt og seksuelle overgrep.

- Vi vet at seksualundervisning i Norge i dag i liten grad dekker det som går på grensesetting, integritet og seksuelle overgrep, og derfor forsøker vi med denne kampanjen å forebygge voldtekt og seksuelle overgrep blant russen ved å skape oppmerksomhet rundt at sex uten samtykke er voldtekt, og at et samtykke må være på plass når man har sex, sier Amnesty-rådgiveren.

- Menn må lære seg at de skal ha en positiv bekreftelse, et begeistret ja, og at det må være på plass før de begynner å gjøre krav på noe som helst. Seksuelt overgrep eller en seksuell trakassering kan begynne lenge før noen faktisk har sagt nei, slår Kaatee fast.

«Paradise»-Triana med dristig Gullruten-antrekk

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer