James Cameron:

- Han måtte dø

Ender 25 år gammel debatt.

TITANIC: Regissør James Cameron ønsker å ende debatten rundt Jack Dawsons død. FOTO: Kpa / NTB Scanpix
TITANIC: Regissør James Cameron ønsker å ende debatten rundt Jack Dawsons død. FOTO: Kpa / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det har gått 25 år siden suksessfilmen «Titanic» - med Leonardo DiCaprio (48) og Kate Winslet (47) i hovedrollene- ble vist i kinosaler verden over.

Filmen, som er skrevet og regissert av James Cameron (68), gjenskaper RMS Titanics forlis fra 1912. Året etter utgivelsen ble filmen tildelt hele elleve Oscar-statuetter.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 11.02.2016 KOPI: Titanic II, som sjøsettes i 2018 dersom alt går etter planen, er en replika av skipet som sank i 1912. Slik ser det ut ombord på skipet. Video: Blue Star Line Vis mer

Gjennom 25 år har regissør Cameron fått høre klager om filmens hjerteskjærende slutt, nemlig Jack Dawsons (Leonardo DiCaprios) død.

Helt siden filmens debut i 1997 har kinogjengere diskutert slutten, og mange har konkludert med at Rose kunne ha gitt plass til Jack på den flytende døra, og dermed reddet livet hans.

Nå ønsker Cameron å ende debatten rundt «Titanic».

Flere medier har omtalt saken, blant annet Toronto Sun.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 26.03.2012 James Cameron har jobbet i sju år med å konstruere og planlegge turen ned til havets dypeste dyp, over 10 000 meter under havoverfalten. I natt nådde han målet. Vis mer

Filmskaperen har nemlig gjennomført forskning for å bevise overfor «alle» at Jack og Rose ikke kunne ha overlevd sammen.

- Vi har gjort en vitenskapelig studie for å legge hele saken på is, sa filmskaperen i et intervju med Postmedia og la til:

- Vi brukte to stuntskuespillere som hadde samme kroppsmasse som Kate og Leo, og satte sensorer på og inni dem. Vi la dem i isvann og testet om de kunne ha overlevd gjennom en rekke metoder. Svaret var at det var ingen måte for at de begge kunne ha overlevd. Bare én kunne overleve.

På spørsmål om han angrer på at han ikke ga Jack en lykkelig slutt er svaret klart:

- Nei, han måtte dø. Det er som Romeo og Julie. Det er en film om kjærlighet og offer og dødelighet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer