Björk til angrep på Lars von Trier:

- Han truet med å klatre inn på rommet mitt midt på natta

«Dancer in the Dark»-stjerna er ikke ferdig med å angripe den danske regissøren.

IKKE NÅDIG: Björk og Lars von Trier utviklet et temmelig spesielt forhold under innspillingen av «Dancer in the Dark» (2000), som vant to priser under filmfestivalen i Cannes (bildet). Nå angriper artisten regissøren med grove, detaljerte anklager om sextrakassering. Foto: NTB scanpix
IKKE NÅDIG: Björk og Lars von Trier utviklet et temmelig spesielt forhold under innspillingen av «Dancer in the Dark» (2000), som vant to priser under filmfestivalen i Cannes (bildet). Nå angriper artisten regissøren med grove, detaljerte anklager om sextrakassering. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Etter at The New York Times publiserte sin avsløring av Hollywood-produsent Harvey Weinstein (65), har en lang rekke kjendiskvinner stått fram og fortalt om sextrakassering og overgrep de skal ha blitt utsatt for.

I starten var det kvinner som fortalte om ubehagelige opplevelser med Weinstein direkte, deriblant Angelina Jolie (42). Nå har det imidlertid kommet andre historier til, blant annet ved hjelp av emneknaggen «MeToo».

I helga gikk artist og skuespiller Björk (51) ut og anklaget den danske regissøren Lars von Trier (61) for seksuell trakassering under innspillingen av «Dancer in the Dark». Von Trier slo tilbake mot anklagene, men den islandske stjerna lot ikke dét bli siste ord om saken.

I et Facebook-innlegg publisert tirsdag, velger Björk å gå i detaljer om den angivelige sextrakasseringen fra von Triers side.

- Seksuelle tilbud foran kona hans

I innlegget, som følger opp og utdyper innlegget Björk publiserte søndag, skriver stjerna at hun synes det er «ekstremt vanskelig» å fortelle om dette offentlig, spesielt etter å ha blitt «latterliggjort av den skyldige».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer