- Han var på gråten

Prins Joachim skal være svært preget etter at barna hans mister prins- og prinsesse-titlene.

REAGERER: Prins Joachim reagerer veldig på at den danske dronninga fjerner titlene. Foto: Hanne Juul / Billed Bladet
REAGERER: Prins Joachim reagerer veldig på at den danske dronninga fjerner titlene. Foto: Hanne Juul / Billed Bladet Vis mer
Publisert

Det danske kongehuset kunngjorde onsdag at dronning Margrethe hadde besluttet at fire av barnebarna, barna til prins Joachim, skal fratas sine prinse- og prinsessetitler.

Nå kan pressesekretær for Prins Joachim, Helle von Wildenrath Løvgreen fortelle hvordan situasjonen har påvirket den danske prinsen.

UHELDIG: Det ble en interessant seanse da Tysklands forbundskansler Angela Merkel og dronning Margrethe skulle hilse på hverandre. Vis mer

- Han er en hedersmann. Han har levd hele livet med familien med den tittelen, og er sjokkert og var på gråten da en av de europeiske tabloidavisene snakket med ham i Paris, sier hun til CNN.

Løvgreen er også pressesekretær for grevinne Alexandra, ekskona til prins Joachim.

Grevinnen, som er moren til Nikolai og Felix, forstår ikke hvorfor dette skjer nå.

ANKOMMER BUCKINGHAM PALACE: Her ankommer kong Harald og dronning Sonja Buckingham Palace, 18. september. Video: AP Vis mer

- De ville miste titlene sine uansett når de gifter seg en dag. Sønnene hennes er unge menn, så kanskje de blir gift i nær fremtid, så hvorfor kunne det ikke vente til den dagen, slik at titlene ville forsvinne på en lykkelig dag? sier Løvgreen videre.

Tidligere i dag kommenterte også kronprinsesse Mary saken.

- Forandring kan være ekstremt vanskelig og kan gjøre vondt, men dette betyr ikke at avgjørelsen ikke er riktig, sier kronprinsessen om dronningens beslutning.

- Vi skal også se på barnas titler når den tid kommer, fortsetter hun.

- Så betyr dette at barna deres også kan miste prins- og prinsessetitlene? Spør danske DRs reporter.

KJÆRESTER: Influenser Nora Haukland bekrefter at hun er kjæreste med Marius Borg Høiby. Reporter: Maria Ludvigsen. Video: Amalie Bernhus Årtun Vis mer

- I dag kan vi ikke vite hvordan kongehuset vil se ut når det er Christians tid, eller når Christians tid begynner å nærme seg, svarer kronprinsessen.

Tidligere har prins Nikolai uttalt at han er både skuffet og lei seg etter dronning Margrethe sin beslutning.

- Jeg stiller meg uforstående over hvordan dette kunne skje på denne måten.

Beslutningen om å fjerne titlene skal skyldes at dronningen ønsker å gi barnebarna friheten til å ta egne beslutninger i livet - som ikke styres av kongelige forpliktelser.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer