TRAFF SØNNEN SIN FOR TRE UKER SIDEN: Da kom Olav Bjørshol, Ari Behns far, på besøk til Terje Erling Ingebrigtsen (bildet) i Tromsø. En DNA-test avslørte at det er han som er Bjørshols biologiske far. Foto: MARIUS FISKUM/NORDLYS
TRAFF SØNNEN SIN FOR TRE UKER SIDEN: Da kom Olav Bjørshol, Ari Behns far, på besøk til Terje Erling Ingebrigtsen (bildet) i Tromsø. En DNA-test avslørte at det er han som er Bjørshols biologiske far. Foto: MARIUS FISKUM/NORDLYSVis mer

Han visste ikke at han var prinsessebarnas oldefar

Men ukjente Terje (74) fra Tromsø er Ari Behns bestefar.

||| TROMSØ (Nordlys/Dagbladet): Etter en DNA-test fikk Ari Behns far Olav Bjørshol vite at mannen han hadde trodd var hans kjødelige far, likevel ikke var faren hans, skriver avisa Nordlys i dag. Tromsø-advokaten er derfor heller ikke Ari Behns bestefar.

Spørsmålet var da: Hvem er bestefar til Ari Behn og oldefar til barna til prinsesse Märtha Louise? Nå er mysteriet løst.

Og svaret er Terje Erling Ingebrigtsen (76) fra Tromsø.

Besøk for tre uker siden
For tre uker siden var Olav Bjørshol og kona Marianne Solberg Behn i Ishavsbyen for å hilse på  Ingebrigtsen i bydelen Tomasjord.

— Jeg hadde besøk av dem og det var bare hyggelig. Han var en svært hyggelig og kjekk mann, forteller Terje Ingebrigtsen om møtet med sin biologiske sønn, Olav Bjørshol.

Bjørshol og kona fikk se sokkelleiligheten hvor Terje Ingebrigtsen og kona Helen bor.

Det var en DNA-test som avslørte at Ari Behns pappa Olav Bjørshol likevel ikke var sønn av Tromsø-advokaten Bjarne Bjørshol.

— I fjor høst kommenterte Olav Bjørshol DNA-testen slik overfor ukebladet Se og Hør:

— Dette er av såpass privat karakter at jeg ikke ønsker å gi noen kommentar utover det at jeg kan bekrefte at per dags dato ikke vet hvem som er min kjødelige far.

Høflig
Terje Ingebrigtsen beskriver sønnen Olav Bjørshol, Ari Behns far, som høflig og veloppdragen.

PRINSESSEBARN: Olav Bjørshols DNA-test viser at Ingebrigtsen er den biologiske oldefaren til Emma Tallulah, Leah Isadora og Maud Angelica. Foto: SCANPIX
PRINSESSEBARN: Olav Bjørshols DNA-test viser at Ingebrigtsen er den biologiske oldefaren til Emma Tallulah, Leah Isadora og Maud Angelica. Foto: SCANPIX Vis mer

— De virket som svært hyggelige folk, tilføyer Terje Ingebrigtsens kone Helen i et møte med avisa Nordlys.

Hun var naturlig nok også til stede under det første møtet mellom hennes ektemann og hans til nå
ukjente sønn.

Slekt i Tromsø
Selv har Terje Ingebrigtsen levd uvitende om at han er biologisk oldefar til prinsessene Maud Angelica og Leah Isadora, barna til prinsesse Märtha og Ari Behn.

Ari Behn har flere ganger vært i Tromsø, og at han har slekt i byen har lenge vært kjent. Men båndene til Terje Ingebrigtsen var inntil nylig ukjent.

Ingebrigtsen sier han har hatt en liten anelse.

— Da jeg studerte bilder styrket det anelsen min, sier Ingebrigtsen.

Terje Ingebrigtsens kone Helen beretter om flere likhetstrekk mellom far og sønn under det første møtet.

- Ja, det var noen likheter, sier hun.

— Moro!
Terje Ingebrigtsen tar imidlertid svært lett på de store nyhetene. Han sier dette ikke endrer noen verdens ting.

76-åringen, som i sine yngre dager var kjent som en fabelaktig danser i Tromsø, omtaler det hele som «moro».

Terje Ingebrigtsens stuevegger vitner om at han og kona Helen har en stor familie. Den er nå blitt enda større. På stueveggene henger bilder av flere barn og barnebarn — slektninger av Ari Behn.

— Ja, det er en stor og flott familie, sier Terje Ingebrigtsen med et smil.

— Ingen kommentar
Verken han eller kona Helen Ingebrigtsen ønsker å la seg avfotografere av Nordlys — og vil heller ikke gi flere kommentarer om saken.

Nordlys har vært i kontakt med Olav Bjørshol. Han sier dette:

— Dette er foreløpig en privat sak.

Ari Behn ønsker ikke å kommentere saken.

FANT SIN EGENTLIGE BESTEFAR: Ari Behns far, Olav Bjørshol, her sammen med kona Marianne.  Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
FANT SIN EGENTLIGE BESTEFAR: Ari Behns far, Olav Bjørshol, her sammen med kona Marianne. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet Vis mer