Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Karoline Dyhre Breivang:

Håndballproffen røper at datteren ennå ikke har fått navn

Fyller to måneder i romjula.

GRUBLER PÅ NAVNET: Håndballstjernen Karoline Dyhre Breivang ble mamma for første gang i høst, men navnet på den lille er fortsatt ikke helt bestemt. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
GRUBLER PÅ NAVNET: Håndballstjernen Karoline Dyhre Breivang ble mamma for første gang i høst, men navnet på den lille er fortsatt ikke helt bestemt. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I slutten av oktober kom nyheten om at håndballstjernen Karoline Dyhre Breivang (36) hadde blitt mamma for første gang.

Den ferske ettbarnsmoren har naturlig nok en pause fra håndballbanen, men i desember har hun kunnet følge EM-sluttspillet til de tidligere landslagsvenninnene foran TVen.

36-åringen har uansett store planer om å gjøre comeback i Larvik Håndballklubb på den andre siden av jul.

- Det er ikke gitt at jeg klarer det. Men jeg har trent godt, så målet er å komme tilbake på banen etter julefeiren, sier Dyhre Breivang i et intervju med Her og Nå.

Har ikke bestemt navn

Den lille datteren til Karoline og kjæresten Thomas Grotle (43) ble født på termin, den 27. oktober.

Selv om parets førstefødte fyller to måneder i romjula, er ikke navnet helt på plass ennå.

- Dåpen blir ikke før til våren, så vi har god tid. Og mange fine navn å velge blant. Men vi nærmer oss, sier Dyhre Breivang til Her og Nå.

Det var i mai håndballproffen avslørte at hun og kjæresten ventet barn.

- Det har ikke helt gått opp for meg, men det er veldig hyggelig og jeg er veldig glad, sa Dyhre Breivang til Østlands-Posten den gang.

I mars 2015 annonserte hun at hun hadde bestemt seg for å avslutte landslagskarrieren etter nesten 15 år.

- Etter 14 fantastiske år som håndballspiller for Norge, har jeg bestemt meg for å gi meg med landslagsspill, sa hun til handball.no den gang.

GULLJENTER: Karoline Dyhre Breivang sammen med Heidi Løke (t.v.) etter triumfen under sommer-OL i London i 2012. Til høyre sitter Ida Alstad. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
GULLJENTER: Karoline Dyhre Breivang sammen med Heidi Løke (t.v.) etter triumfen under sommer-OL i London i 2012. Til høyre sitter Ida Alstad. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Barn ingen hindring

Karoline Dyhre Breivang er for øvrig ikke alene om å ville fortsette håndballkarrieren etter å ha blitt mor.

Kari Aalvik Grimsbø (31), som til daglig er målvakt på det ungarske profflaget Györ, er både EM-aktuell og småbarnsmor. Sommeren 2013 fikk hun og ektemannen Håvard Grimsbø (37) sønnen Sindre (3) sammen.

I et intervju med Se og Hør forteller Grimsbø at ektemannen gjør det lettere for henne å kombinere karrieren med morsrollen:

- Heldigvis har jeg en mann som er veldig flink. Håvards hovedfokus er å ta seg av hus, hjem og lillegutt – og litt andre ting.

Grimsbøs lagvenninne i Ungarn, Heidi Løke (33), annonserte i november at hun valgte å stå over EM fordi hun venter sitt andre barn med samboeren Bjørn Olsson (41).

Stjernespilleren, som fra før av er mor til sønnen Alexander (8), vil også tilbake på håndballbanen etter fødselen neste år.

- Målet mitt er å komme tilbake på både klubb- og landslag etter fødselen. Jeg tror at jeg fortsatt har en del gode år igjen i topphåndballen. Jeg fikk jo god trening i hvordan man kommer i toppform etter at Alexander ble født, og planen er å gjøre det samme en gang til - hvis alt går greit, sa Løke til NTB da graviditeten ble offentliggjort.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!